Zadnje dva tedna smo pošteno zakorakali v poletje in moj zadnji obisk tržnice v soboto me je prav posebej osrečil – pogled na mlado in svežo zelenjavo živih barv, kombinacije kar švigajo po glavi, po drugi strani pa bi najraje kupila vse, kar ponujajo in potem doma vsak dan sproti sestavljala kombinacije. V bistvu tako tudi je. Vsak večer mi pogled v hladilnik pove odgovor, kaj bom pripravljala za službeno malico za naslednji dan zase in za moža, ki se je kar malo navadil (če ne celo razvadil), da je vrečka vsako jutro pipravljena tudi zanj;-)

Paradižnika – tistega pravega domačega – res da še ni, ampak je tole tako dobra jed, da jo moram deliti z vami, da boste ready, ko bo. Kombinacija bučk in sočnega paradižnika, vse pa obdano v tanko plast bazilikinega pesta s pinjolami ter zapečeno, da vse skupaj še bolj poudari okus zelenjave. Mmmm….sem zavdihnila v tem trenutku – tole so namreč samo še lepi spomini…pa še večer je, ko se kao naj ne bi jedlo…

 

 

SESTAVINE:

PRIPRAVA:

Bučke narežemo zelo na tanko, paradižnik pa samo za odtenek debeleje.

Bučke v posodi premešamo s pestom in nato vse skupaj izmenjaje polagamo in zlagamo z nekaj prekrivanja na namaščen pekač.

Samo še rahlo solimo (ali skoraj ne, saj je slan že pesto), popramo in pokapljamo z oljčnim oljem.

Pečemo pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut.

 

 

Tole je tako enostavno pripraviti in priprava vzame le par minut časa, tako da mi morate obljubiti, da boste preiskusili;-)