Leto 2021 je bilo zame nekaj posebnega – predvsem v smislu osebnostnih premikov, iskanju smisla in ciljev ter kar je najbolj pomembno, sledenju temu. Od marca naprej sem velik del energije in prostega časa preusmerila iz objav receptov slastnih jedi in vabljivih fotografij (OK, res da sem ta del že prej počasi opuščala) v prehransko svetovanje.

Delo z ljudmi, pomagati ljudem, to je nekaj kar me notranje zelo bogati, zato lahko rečem, da je bilo leto 2021 zame zelo bogato leto. Na pamet bi rekla, da sem na poti do bolj zdravega načina prehranjevanja, gibanja in skrbi zase, pomagala okoli 50 ljudem – ženskam in moškim. V neizmerno veselje mi je prebirati njihove zaključne misli, ki so jih delili z mano po koncu programa “Sprememba prehranskega stila”. Nekaj teh delim tudi z vami.

 

“Mislim, da je jasno kako plodno je bilo najino sodelovanje, saj si “sedaj” ne predstavljam življenja drugače. Upam, da je to postal in bo ostal moj stil življenja.”

 

 

“Tvoj program mi je dal uvid v to, katera vrsta hrane je dobra za moje telo in katera mi škodi.”

 

 

 

“Odločitev za to, da te prosim za pomoč, je bil zares najbolj odločilen korak proti temu, da priznam (in predam) svojo nemoč pred hrano.”

 

“V meni si pustila sledi, veliko si me naučila, zdaj pa moram sama skrbeti za sebe, se preizkušati, kaliti… Če se bom imela dovolj rada, si ne bom škodila, tudi s hrano ne!”

“Vsaka mami ve, kako je s kilogrami in obliko telesa po porodu. Vem, da se začne delo z načinom prehranjevanja in splet okoliščin je bil, da sem na Facebooku videla objavo Špeline prijateljice, ki ji je pomagala pri izgubi kilogramov. Saj veste, kar daješ v vesolje… Sledila sem objavi, ki me je pripeljala do 3 mesečnega programa in se prijavila. Prve 14 dni sem se lovila z urami in pripravo hrane. Potem je steklo. Špelina navodila in priporočila so mi pomagala pri ugotovitvi, kaj jem, kako jem in kdaj jem. Dodatek k prehrani je bilo tudi gibanje, ki je vsekakor pomembno za utrditev telesa. Počutje se je izboljšalo, kolena so me nehala boleti, napihnjenost je izginila in veselje ob ponovno oblečenih poletnih oblekcah je bilo nepopisno.”

 

“Z radostjo priporočam Špelin program vsem, ki se boste odločili za fizično spremembo telesa.” 

 

 

“Program je celostno zasnovan: tedenski jedilniki z odličnimi recepti olajšajo prehod na zdravo način prehranjevanja, ki je dovolj fleksibilen, da se ne počutiš prikrajšanega za nič.
Ob redni telesni vadbi je učinek hitro opazen, tako na tehtnici, kot tudi na postavi. Občutek, ko spet zdrsneš v svoje najljubše kavbojke, pa je sploh nepozaben.”

 

 

“Vesela sem, da sem šla s tvojim programom do konca. Res sem pridobila veliko znanja o hrani, kombiniranju živil, miganju, poslušanju same sebe, biti hvaležna, vesela in srečna. Uživala sem v pripravi obrokov, vsak dan vsaj 2 obroka pripravila vnaprej za v službo, kombinirala okuse in barve, da so bili pisani in slastni. Vem, da bom morala zdaj sama naprej, a me ni strah, ker verjamem, da sem pridobila toliko znanja in dobrih navad, da bi morala znati po padcu hitro vstati in oditi pogumno naprej. Skušnjave so na vsakem koraku, a se jim ne smemo popolnoma prepustiti. Hvala za to izkušnjo 🤗”

 

“Špela zdravo – najprej naj se ti zahvalim zato, da si me izbrala, potem zato da si pripravljena svoje znanje deliti z drugimi (med temi sem tudi jaz) in na koncu še zato, ker si v meni spremenila razmišljanje o hrani in načinu prehranjevanja. Garderobo je bilo potrebno konkretno že zamenjati…

Bilo je nepozabno, ker sem se moral sam s sabo boriti in se premagati, a mi je uspelo in to je prinašalo rezultate in verjamem jih bo tudi v bodoče…

Špela še enkrat, hvala ker si…”

 

 

 

“Zdravo Špela, hvala, da si!

Še ko sem bila malo mlajša sem vedno ob pogovorih malce starejših kolegic (beri:40-45 let) in njihovih težavah z izgubo prekomernih kilogramov samo nejeverno skomignila z rameni in si mislila, ja punce potrudit se je treba, ne samo jamrat.

Ko pa sem sama prišla v ta leta in se nikakor nisem mogla otresti vsaj par začetnih kilogramov in sem že zelo verjela v zgodbe o meni, hormonskih težavah in težavah s ščitnico, dokler lepega večera nisem prebrala Špeline zgodbe in o njenem novem strokovnem izobraževanju na področju prehrane. Ker Špelo poznam od majhnih nog sem brez premišljanja zagrabila ponujeno priložnost. Vsekakor se je to pokazalo za dobitno kombinacijo. Njeno znanje, program in doslednost ter moja odločnost. 

Tako je bila pot začrtana in uspeh že skoraj zagotovljen. Po 3 mesecih sem na idealni poti, nekateri mislijo, da že na cilju, vendar moja želja je ta projekt še nadaljevati. Počasi in vztrajno! Kot pravijo uspeh ni cilj, ampak pot ki nas pripelje do njega. Saj gre tu za življenjsko spreminjanje prehranjevalnih in gibalnih navad, ne za kratkoročno izgubo kilogramov.

Torej potrebujete samo klik v vaših možganih, da se odločite za nov, dolgoročen pristop k vašemu zdravju in dobremu počutju. Ter Špelin kontakt :)”

 

“Špela, hvala za vse napotke. Razmišljam, kako mi je fajn, ker vem, da me spremljaš in bdiš nad mano.

Tudi tvoji besede mi dajo dosti misliti in to je bistvo razvoja in napredka.

Po dolgem času se ti javljam in sporočam, da moj oz. tvoj spremenjen prehranski stil še vedno vzdržujem!”

 

 

 

“Špela, hvala za spodbudo, strokovne nasvete in pomoč pri spremembi.”

 

“Kilaža se je ustavila na 75,1 kg, tako da sem dosegla cilj, ki sem si ga zastavila konec avgusta. Ampak ne glede na kile sem res zelo, zelo zadovoljna, da sem šla skozi tvoj program, ker se mi zdi, da je tako kot si pravila, bolj neka preobrazba v načinu prehranjevanja, kot pa hujšanje samo. Tako, da mislim, da bom nadaljevala v tej smeri in s takim tempom, vsekakor pa sem tudi ponovno vzljubila gibanje na zraku in telovadbo.”

 

“Jaz se počutim super in sem čisto “posvojila” ta način prehranjevanja, ki mi zelo ustreza. Imam odlično prebavo, veliko več energije, seveda pa ni niti odveč, da se vse skupaj zelo pozna na postavi. Res, da je bil prvi teden izredno težek, ampak sedanji rezultat odtehta vse začetne muke 🙂. Osvojila sem način prehranjevanja in sedaj jedilnikov niti več ne spremljam, razen občasno, ko si zaželim kakšne “specialitete”. Tako, da vse super in hvala za vse.”

 

“Draga Špela, v veliko veselje mi je bilo sodelovati s tabo, saj sem se počutila odlično. Dobila sem navodila, ki jih lahko kadarkoli tudi uporabim.”

 

“Špela zdravo. Evo, sedim v novi službi, zadovoljna sama s sabo. Zakaj? Ker si pomagala in mi stala ob strani. Ker sem se veliko naučila, pa ne samo glede prehrane, tudi glede vztrajnosti, potrpežljivosti in doseganja rezultatov. Kljub temu, da sem ekspresno hitro izgubila prve kilograme s tvojo pomočjo in da sem pod tvojim mentorstvo izgubila 12 kilogramov, se kilogrami niso vrnili! Ja, seveda sem sladkosned in se mlincem pač ne morem odpovedati, kilogrami stojijo na tisti zlati številki, kot na najin skupni zadnji dan. Hvala, da si me sprejela.” 

 

 

Če se najdeš v kakšni zgodbi oz. si želiš, da bi tudi sam(a) kdaj kaj takšnega občutila, kar so napisali moji “učenci”, mi piši na [email protected]. V veselje mi bo, če bom lahko pomagala!