Te dni je dopolnil 10 let. Blog namreč. Blog, ki sem ga začela pisati povsem zase, z željo po spoznavanju zakonitosti komuniciranja na spletu, po učenju in hkrati zapisovanju vsega, kar se znajde na naši mizi. Skozi leta se je nabralo nekje okoli 500 receptov. Z leti se je nekoliko spreminjala vrsta jedi, a vse z razlogom. Nisem stala križem rok ali gledala v zrak. Stopala sem po poti zanimanja, sledila svojim strastem – in te so še vedno povezane s hrano. Več pa v nadaljevanju.

Novi začetki

Desetletje torej. Prelomnica? Zakaj pa ne. Konec koncev je pred nami pomlad, ki mora prinesti svežino, nove začetke.

Jaz sem z marcem 2021 postala mednarodno certificirana prehranska svetovalka, specializirana za svetovanje tistim, ki bi radi izgubili telesno težo. K temu dodajam to, da je bilo in še vedno ostaja moje vodilo to, da bo rezultat izgube telesne teže trajen samo pod pogojem, da bo sprememba pri prehrani postala način življenja, pri katerem ne bo velikega občutka odrekanja – nasprotno, življenje samo se bo razcvetelo in v resnici boste šele takrat resnično zaživeli.

Poznano?

V ponedeljek pa res začnem. Z novim letom bo vse drugače. OK, danes me je res zaneslo, ampak drug teden pa čisto resno dovolj. Samo še danes jem. Po vseh teh praznovanjih se pa res vzamem v roke.

Zmaga je v vas             

Resnica je, da izgovori ne bodo prinesli rezultatov. Rezultat bo prinesla samo odločitev, da je čas ZDAJ. Ne jutri, ne v ponedeljek, ne za novo leto – ZDAJ. In še ena malenkost, ki niti ni tako zanemarljiva – ustrezna podpora.

Lidijina zgodba

“Špela mi je pomagala, da se danes počutim fit, zadovoljna in srečna s svojim življenjem. Vas zanima, kako? Preberite mojo zgodbo.

PREJ 

POTEM

V nekem trenutku življenja se je tudi v meni porodila želja, da bi se znebila nekaj kilogramov, da ne bi ves čas razmišljala o hrani, da bi si lahko kupila lepa oblačila, ki sem jih lahko takrat le po tiho občudovala.

V resnici se mi sicer ni zdelo, da bi me moja teža blazno ovirala, ali da se v svoji koži nisem dobro počutila, a danes mislim, da je bil to le nek moj obrambni mehanizem – odpor ali pa strah do tega, da bi se tega lotila že prej. Sicer sem celo življenje redno športala, a sem spoznala, da brez ustrezne prehrane, sama telovadba ne more narediti čudežev.

Špela je moja prijateljica že vrsto let in ko sem ji omenila, da si želim shujšati, se je takoj ponudila, da mi lahko pomaga. Vedela sem, da obvlada vse, kar zadeva hrano. Sem se pa morala zavezati, da bom sodelovala, da švercanja tu ne bo.

Šli sva po korakih. Najprej sem želela izgubiti 15 kg, kasneje sem se odločila še za dodatnih 5, saj sem se iz meseca v mesec počutila boljše in šele takrat spoznala, kako slabo sem se počutila prej, pa se tega niti nisem zavedala.

Špela mi je napisala glavne smernice, kaj lahko jem, česa naj se izogibam, kaj lahko jem skupaj in katere kombinacije preprosto niso za na isti krožnik. Seveda sem morala na začetku popolnoma črtati sladkor, kar je bilo zame precej težko, saj sem bila na nek način mogoče celo zasvojena s sladkarijami. A me je od časa do časa rešila s kakšno zdravo, manj grešno sladico. Velikokrat me je rešila tudi z nasveti, kako premagati krizo, kako ne poseči po prvi stvari na dosegu roke, po kateri sem nemalokrat segla. A sva bili dogovorjeni, da jo pokličem, da ji pišem, da zakličem na pomoč – in ona je bila tam zame.

Najbolj mi je bilo v pomoč to, da mi je napisala jedilnike, povedala točno, kaj naj jem za zajtrk, kaj za kosilo in kaj vmes, če me zmatra. Napisala mi je tudi, kako naj si kakšno stvar pripravim, zaupala veliko trikov, da s pripravo nisem izgubljala preveč časa.

Vesela sem, da se skozi njen način vzljubila veliko zdrave hrane, ki jo prej niti poznala nisem oz. mi niti slučajno ni prišlo na misel, da bi si jo pripravila.

Potem pa se začnejo počasi poznati rezultati in povsem padeš noter. Si vesel, zadovoljen, veš, da je vredno. Potem začne naraščati tudi energija.

Priznam, da ženska obvlada vse, kar se hrane  tiče. Vse ima pod kontrolo. Priznam, da mi brez njene pomoči in njene moralne podpore, močnega supporta in njene pozitivne energije nikoli ne bi uspelo shujšati za 20 kg – v 8 mesecih. In sedaj težo vzdržujem brez večjega napora. Uživam v zdravi hrani, pa tudi kakšno pregreho si sem in tja privoščim.

Na začetku ne veš, ampak vse to na tej poti rabiš! In jaz sem imela. Moralna podpora je glavna poleg dobro sestavljenega jedilnika, pri katerem nisi lačen, ne stradaš. Ne rečem, da je pot lahka, vsekakor pa je vredna!”

 

In zdaj: 3, 2, 1 akcija!

25. 3. 2021 začenjam 3-mesečni projekt, v katerega lahko vzamem 10 željnih in odločnih posameznikov, ki se želijo bolj zdravo prehranjevati, se boljše počutiti in ob tem morda izgubiti tudi kakšen kilogram.

To pa še ni vse!

Izbrala bom 3 srečneže, ki jim bom celoten paket podarila.

Kaj sestavlja paket?

  • individualni posvet o trenutnih prehranskih navadah, stilu življenja, zdravstvenem stanju in seveda željah za spremembo;
  • individualno prilagojen prehranski načrt in napotki za vadbo;
  • izdelava personaliziranega jedilnika, ki bo prilagojen željam, potrebam, življenjskemu slogu in ciljem;
  • recepti za pripravo jedi;
  • nasveti za nakup hrane;
  • nasveti za pripravo malice za v službo;
  • osebna podpora;
  • spremljanje napredka;
  • prilagajanje jedilnika glede na doseganje rezultatov.

Prijave zbiram do 21. 3. 2021 na e-naslovu [email protected]. V prijavnico zapišite osebne podatke, kratek opis, zakaj si želite pristopiti k prehranskemu svetovanju, kakšen je vaš cilj in vašo fotografijo. Med vsemi prejetimi prijavami bom izbrala 3, ki jim bom celoten 3-mesečni paket podarila.

Brez ovinkarjenj

Zagotovo vas zanima cena takšnega paketa. Za 3 mesece totalne podpore, holističnega pristopa k spremembi življenjskega sloga z namenom boljšega počutja, izgube odvečnih kilogramov, večjega zadovoljstva, spodbujanja želje po gibanju, pridobivanju na energiji in zdravju ocenjujem vrednost tega paketa na 90 EUR mesečnega prispevka. Vendar pa bo prvi projekt deležen posebne promocijske cene, in sicer za le 62 EUR mesečno, ali za ceno ene kave na dan. Za le 2 EUR na dan dobite celoten jedilnik, vključno z recepti, na stotine raznih nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali na poti do cilja. In kar je najbolj pomembno – podporo v vsakem trenutku. Na vaša vprašanja, stiske ali težave se bom odzivala dnevno – 7 dni na teden.

Skupaj bomo prišli do zastavljenega cilja!

Ne oklevaj! Prijavi se še danes! [email protected]

Jaz te težko pričakujem <3