O meni

Poleg potovanj, obožujem tudi hrano. In moja potovanja so vedno v tesni povezanosti s hrano. Spoznavanje bogastva okusov različnih kultur je zame Raziskovanje z veliko začetnico. Hrana je zame medij za izražanje kreativnosti. Pri mojem ustvarjanju dajem prednost kakovostnim, sezonskim živilom, domačega, če se le da biološkega porekla. Verjamem, da če pri pripravi jedi uporabljaš dobre sestavine, boš skoraj zagotovo na koncu dobil dober izdelek. No, z nekaj osnovnega znanja o kuhi;-) Še bolj pa verjamem, da lahko prav vsak kuha. Potrebno je le kanček dobre volje, veselja do kuhe ali pa zgolj odgovornost in zavedanje, da si naše telo zasluži le najboljše.

Sem mamica trem sončkom, zaradi katerih se še posebej trudim, da bi jim privzgojila ljubezen do sveže pripravljene, okusne in zdrave hrane.

Na blogu so objavljeni pretežno recepti, ki ne vsebujejo glutena, saj sem že več kot 6 let na brezglutenski dieti, ki mi je prinesla veliko boljšega počutja in zdravja. Vem, da ljudje besedno zvezo “brez glutena” največkrat povezujejo z “manj okusa”, a zagotavljam vam, da se da tudi iz sestavin, ki naravno ne vsebujejo glutena, pripraviti odlične jedi in se ob tem ne počutiti prikrajšanega za karkoli. Celo nasprotno – meni je ta način prehranjevanja prinesel samo pozitivno. Ostali člani družine pa lahko uživajo gluten, zato včasih pripravim tudi kaj takšnega, kar gre v slast le njim in to z veseljem delim tudi z vami.

Uživajte v dobri hrani, raziskujte, potujte, spoznavajte različne okuse in si polepšajte življenje!

Špela Jereb Planinšek

0032_151122_spela

Fotka-druzinski-piknik

Vabljeni, da napišete svoje mnenje, misli, utrinke, vtise, vprašanja, kritike…

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.