Ko pogledam nase, kakšna sem danes in kakšna sem bila pred leti, ali pa celo pred le letom ali dvema, vidim, da se je precej spremenilo. Precej stvari – in to mi je všeč.

Ko pogledam objave na blogu lahko tudi rečem, da se je precej spremenilo. Morda so moje objave na prvi pogled še bolj spremenjene kot jaz – bi marsikdo ocenil, vem. Mislim pa, da osnova zagotovo izvira iz mene. In tudi to mi je všeč. Da se poslušam, da delam točno tisto, kar čutim. In nič druga.

Vedno bolj razmišljam tudi, da bom prenehala s pisanjem tega bloga, saj mi to dejansko ne pomeni več tistega, zaradi česar sem začela pisati. Nič od tega. Danes mi veliko več pomeni čas zame in za moje drage ter prisotnost v trenutku. Biti. Prisoten. Biti, kar si. Če sem bila včasih ponosna na multitasking skillse, sem danes veliko bolj ponosna, če se lahko 100 % posvetim eni stvari.

Pa vendar ostaja v vsem nekaj, kar sem še vedno jaz. Seveda. Tudi v pisanju bloga, tudi v kuhi. Še vedno mi veliko pomeni izvor hrane, ekološko pridelana, skrbno in z ljubeznijo pripravljena hrana je bila od nekdaj moja strast, v katero sem bila pripravljena vložiti veliko denarja in časa – in to ostaja nespremenjeno. Še vedno rada ustvarjam v kuhinji, še vedno me to pomirja in bogati na čisto poseben način, pa vendar je drugače. Uživam v raziskovanju novih okusov, ki bi jim nekateri rekli veganski – tudi lahko…a sama sebe ne imenujem vegan, čeprav se zdaj že skoraj leto dni prehranjujem “vegansko” – jaz rečem, da jem tisto, kar čutim. In, če bom jutri čutila, da bi si privoščila stejk ali pa suši ali pa kakšen kos burrate, si jo tudi bom – brez najmanjše slabe vesti.

V tem letu raziskovanja rastlinske hrane lahko rečem, da se mi je odprlo povsem novo obzorje možnosti in ustvarjalnosti v kuhinji.Toliko novih jedi. Med drugim tudi jedi iz kodrolistnatega ohrovta, ki ga tako zelo opevajo povsod v tujini – kot še eno od super živil. In tale solata je res krasna. Prevsem zato, ker je zelo primerna za malico v službi.

 

SESTAVINE:

  • 100 g kodrolistnatega ohrovta
  • 1 avokado
  • 1 žlica tahinija (sezamova pasta)
  • 1 limeta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in sveže mlet poper
  • 1 pest bučnih semen

PRIPRAVA:

Ohrovt operemo in posušimo. Iz tahinija, oljčnega olja, limete, soli in popra naredimo preliv – vse sestavine dobro premešamo. Solatno polivko vmešamo med ohrovt in z rokami nekaj časa “masiramo” ohrovtove liste, da se ti zmehčajo in da se vsak delček premaže z dresingom. Na solato narežemo avokado in potresemo s suhopraženimi bučnimi semeni.

 

Tako enostavno, pa tako zdravo in okusno!