Zvitki iz treviškega radiča s šparglji, zaviti v kraški pršut in popečeni s češnjevci, pinjolami ter parmezanom

DSC_1032_web

 

V preteklih letih sem objavila že toliko receptov s šparglji, da niti ne vem, če si jih želite še več. Kuhali smo jih v kombinaciji z žametno polento, pekli smo jih v slani piti ali Quichu, v omleti, pa seveda v kremasti rižoti, pa gratinirane in še in še.  Kar poglejte in se prepričajte. Receptov, da glava boli;-) Ampak še vedno se najde kakšen, ki mi je tako pri srcu, da ga moram deliti z vami. In v tem se skrivajo ene mojih najljubših sestavin, ki skupaj tvorijo popolno kombinacijo.

Zimski treviški radič, ki se poslavlja in predaja štafeto vitaminov polnim špargljem – oboje ovito v slanost kraškega pršuta in uravnoteženo s sladkobnostjo češnjevcev ter začinjeno s parmezanom in zaokroženo s pinjolami. Težko bi šlo še bolje.

SESTAVINE:

 • 300 g špargljev
 • 250 g treviškega radiča
 • 100 g kraškega pršuta
 • 100 g češnjevih paradižnikov
 • 50 g parmezana
 • 50 g pinjol
 • sol in sveže mlet poper
 • oljčno olje

PRIPRAVA:

Trevišli radič operemo in odstranimo spodnji del. Špargljem odstranimo spodnji, oleseneli del ter jih operemo. Vzamemo po 3 – 4 šparglje in nekaj listov treviškega radiča, s katerimi objamemo šparglje in vse skupaj zavijemo v rezino pršuta. Zvitke polagamo v pekač, ki smog a pokapljali z oljčnim oljem. Ko porabimo vse sestavine, po zvitkih potresemo še čez pol prerezane češnjevce ter zelenjavo samo tam, kjer ni zavita v pršut rahlo solimo in popramo. Zvitke pečemo dobrih 20 minut pri 190 stopinjah Celzija. Pekač vzamemo iz pečice, po zvitkih potresemo pinjole in nariban parmezan ter vse skupaj pečemo še 10 minut.

 

DSC_1027_web

 

Kako pa vi najraje jeste šparglje? Poznate kakšne povsem nove variante priprave in kombinacije špargljev?

3 komentarji

 1. Tina 24. 5. 2016 at 12:22 - odgovori

  Mmm tole sem pripravila za naše kulinarično druženje s prijatelji in je bilo enkratno! 🙂

 2. Špela 17. 5. 2017 at 11:57 - odgovori

  Hvala za vse recepte s šparglji. Ker jih jemo praktično vsak dan, so nove ideje zelo dobrodošle (tako kuharici, kot jedcem). Vse recepti objavljeni na spletni strani so odlični.

Napišite komentar

Culinary journey by me