Omleta+s+%C5%A1parglji_01.jpg

Želela sem pojesti okusen in zdrav beljakovinski obrok – neke vrste pozen zajtrk, saj je bila jutranja doza sadja kmalu pozabljena. Sveži šparglji so kar klicali iz hladilnika, da so takšni najboljši – z vsakim dnem čakanja v hladilniku namreč izgubljajo veliko dragocenih vitaminov. Domača jajca, ki mi jih je prinesla prijateljica, pa so “zlata jajca”. Za prehrano teh kokoši nesnic namreč skrbijo bolje kot marsikdo skrbi zase – kokoši jedo samo doma pridelano hrano (koruzo, krompir, solato…).

Tale omleta je primerna tako za krepko malico kot za lahko kosilo ali pa okusno večerjo. Pripravljena pa je praktično takoj.

Omleta+s+%C5%A1parglji_02.jpg

 

SESTAVINE (za 1 osebo):

  • 2 jajci
  • šop špargljev
  • rezina masla
  • sol, poper
  • peteršilj ali drobnjak

PRIPRAVA:

Šparglje sem oprala in narezala na ozke kolutke. Na ponev sem dala rezino masla in na njem popekla šparglje ter jih solila in poprala. V skodelico sem ubila 2 jajci, ju z vilico razžvrkljala ter solila in poprala. Jajci sem ulila na popečene šparglje in ponev rahlo potresala, da so se jajca enakomerno razporejala po ponvi. Ko je bil spodnje del že dobro pečen in so jajca tudi z zgornje strani zakrknila, sem po omleti potresla sesekljan peteršilj in jo prepognila.


Omleta+s+%C5%A1parglji_03.jpg

To je še en super način združitve špargljev in jajc, beljakovinsko bogata pomladna omleta, ki jo pripravite v petih minutah.