Solata+iz+bu%25C4%258Dk_1.jpg

Kadar delam Nadevane bučkine zvitke mi vedno ostane kar nekaj trakov, ki niso bili tako popolno odrezani, da bi lahko iz njih naredila zvitke ali pa so bili krajci, ki tudi ne pridejo v poštev. Seveda tega ne zavržem, ampak uporabim v krasni solati, ki je še ena tistih, na top 10 seznamu letošnjega poletja.

Solata+iz+bu%25C4%258Dk_2.jpg

 

Trakove bučk sem na hitro popekla na oljčnem olju (sicer bi jih na žaru, a dragega ni bilo doma), solila, poprala in dodala nekaj sekljanega česna – počakala sem toliko, da je česnov omamni vonj prepojil kuhinjo. Bučke sem preložila na večji krožnik, da so se čimprej ohladile in s tem prepriečila, da bi ostale mehke in uvele – morajo malo zahrustati. Čež ohlajene bučke sem potresla na drobno sekljan čili, prelila z malo balzamičnega kisa in potresla z veliko sekljane rdeče in zelene bazilike.

Solata+iz+bu%25C4%258Dk_3.jpg

Premalo je poletnih dni, da bi se človek lahko naužil vsega, kar se mi poraja v glavi. Velikokrat ponavljate jedi ali pripravljate vedno kaj novega? Ste bolj za klasiko ali radi eksperimentirate?