zelenjavni+ra%25C5%25BEnji%25C4%258Di_3.jpg

Enostavna, hitra, okusna, zdrava in lahka večerja, ki tekne vsakomur. Ni umazane posode, v času pečenja  pa lahko zalijem rože, pregledam otrokoma domačo nalogo ali pa očistim solato, ki se k tej jedi res prileže.

zelenjavni+ra%25C5%25BEnji%25C4%258Di_1.jpg

Doma sem imela nekaj sestavin, ki jih je bilo potrebno porabiti in ne veliko časa, da bi lahko delala 5 različnih vrst jedi in posledično pustila za sabo gore posode, kar bi zopet terjalo svoj čas. No, v bistvu – moj čas.

Tako mi je v trenutku šinilo v glavo, da bodo vse te sestavine prav dobro odigrale svojo vlogo, če jih bom nanizala na palčko, na kateri se po navadi znajdejo kosi mesa. Pa je panceta lepo poskrbela tudi za ta mesni del.

Mozzarelo sem zavila v rezino pancete in jo takole ovito in zaščiteno pred iztekanjem dobrote pod vplivom toplote, napičila na palčko. Družbo so jima delali češnjevi paradižniki, rdeča in zelena paprika, bučke, šparglji ter sir za žar.

zelenjavni+ra%25C5%25BEnji%25C4%258Di_2.jpg

Vse skupaj – razen mozzarele s panceto – sem dobro posolila in poprala, prelila z oljčnim oljem in položila na pekač s peki papirjem. Pekla sem v pečici, slabe pol ure, pri 200 stopinjah Celzija.

zelenjavni+ra%25C5%25BEnji%25C4%258Di_4.jpg

Nepozabno! Zato bomo še nizali zelenjavno mavrico – z dodatki. Kakšne so pa vaše večerje?