Prvi januar – vse je drugače. Postavljeni so novi cilji, preplavljeni smo z optimizmom in pozitivnostjo, spremenili bomo navade – popravili slabe in še nadgradili dobre…  V bistvu pa je lahko vsak dan nov začetek, celo več – vsak trenutek je lahko novo poglavje. Pomembno je le, da se odločimo za to in seveda, da smo potem temu cilju predani. Brez tega uspeha zagotovo ne bo.

Da se zarečenega kruha največ pove pa kaže tudi tole, da sem v moj predzadnji objavi zapisala, da januarja ne bo nobenega sladkega recepta. No tegale sem vam namenila za konec leta, a sem se potem odločila, da spišem našo indonezijsko pravljico, ker mi je bilo tako fino ponovno doživeti vse tisto, kar smo videli, doživeli. In, ker je tako simpl kt pasulj in tako aromatičen in sočen kolač/torta, ga preprosto moram deliti z vami – avtorica tega recepta je sicer Nigella, jaz sem ga čisto malo prilagodila. Pa še priložnost imam, da vam prvi dan novega leta zaželim srečno in zdravo 2018 z vsemi izpoljenimi cilji, ki ste si jih zastavili.

 

SESTAVINE (pekač premera 20 cm):

  • 400 g bio klementin
  • 6 jajc
  • 130 g sladkorja
  • 250 g mletih mandljev
  • 1 žlička vinskega kamna

 

 

PRIPRAVA: 

Klementine 2 uri kuhamo v vodi. Nato jih odcedimo in ohladimo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Klementine zmiksamo v multipraktiku, dodamo jajca in sladkor ter dobro premešamo. Potem dodamo še mandlje in vinski kamen, premešamo.

Pekač namažemo z maslom, na dno položimo še peki papir in maslo vlijemo v pekač. Torto pečemo približno 40 – 45 minut.