%C5%A0pina%C4%8Da+s+po%C5%A1irano+jaj%C4%8Dko_02.jpg

Pravijo, da je zvečer dobro jesti beljakovine. In zelenjavo. Vsekakor pa ne sadja in ogljikovih hidratov. Tako poskrbimo za dobro prebavo in presnovo, kar posledično poskrbi tudi za lepo postavo. Ob predpostavki seveda, da se dovolj gibamo.

Ko zadnje čase gledam televizijske oglase, sem prav jezna, s čim vse nas oglaševalci zastrupljajo pred poletjem: ena si v usta natlači celo škatlo tablet in glej ga zlomka, v hipu postane suhica. Mango, jagode acai, zeleni čaj… vse to v tabletah. Druga se namaže s tubo kemije in gre spat, zjutraj se zbudi brez celulita. Tretja se odloči, da bo shujšala in si kupi praške ter ploščice, celo poseben kapučino – in ko vso to kemično sranje, ki je mimogrede drago kot žafran, stlači vase, dobi v zahvalo sanjsko postavo. Ob tem se sprašujem, kdo naseda vsemu temu? Pa vidim, da v trgovinah, drogerijah, lekarnah, kjer prodajajo vse te čudežne nadomestke hrane, topilce maščob in kar je še tega, ljudje na veliko kupujejo vse to. Sprašujem se, kako je možno, da se ljudje tako malo cenijo. Da jim je popolnoma vseeno, kaj vnašajo v svoje telo.

Vsi vemo, da je je najbolj učinkovita dieta vseh časov, ki učinkuje dolgoročno, sprememba prehranjevalnih navad, uvajanje zdravih, rednih obrokov, primernih količin in seveda redno gibanje. Prepričana sem, da bi vsakomur, ki bi se držal tega, uspelo priti do želene teže. In to brez stradanja. Ob uživanju v hrani. Da ne govorimo o tem, koliko dobrega bi s tem naredilli za svoje telo, za svoje zdravje.

Ups, vidim, da me je malo zaneslo, in da sem v resnici precej jezna na tole prehransko industrijo. Želela sem objaviti recept, ki je odličen za lahko beljakovinsko večerjo, ki bo naše telo oskrbela s kakovostnimi beljakovinami in vitamini ter minerali.

%C5%A0pina%C4%8Da+s+po%C5%A1irano+jaj%C4%8Dko_01.jpg


SESTAVINE:

  • 2 jajci (če je le možno proste reje)
  • 200 g mlade špinače
  • malo Feta sira
  • sol in poper
  • oljčno olje

PRIPRAVA:

V ponvi sem segrela par kapljic oljčnega olja, dodala oprano špinačo in pokrila s pokrovko, da se je špinača na hitro podušila – zgolj kakšno minuto, dve. Po okusu sem jo solila in poprala.

Za poširano jajce sem vzela lonček, ga obložila s kuhinjsko folijo, narahlo premazala z oljem in vanj vlijela previdno razbito jajce. Folijo sem pri vrhu stisnila skupaj, tako da je nad jajcem ostalo še malo zraka in spela s plastično klipsno, da sem dobila z jajcem napolnjen mošnjiček. Mošnjiček sem položila v vrelo vodo in ga vsake pol minute obrnila, da se jajce enakomerno skuhalo iz vseh strani. Jajce sem kuhala približno 4 minute. Mošnjiček sem prestavila v skledo z mrzlo vodo, da se je jajce nehalo kuhati. Odprla sem sponko in poširano jajce je bilo nared.

Na krožnik sem položila dušeno špinačo, nanjo položila jajci, ki sem ju prerezala, da se je rumenjak lepo pocedil po špinači, po vrhu pa potresla še malo Feta sira.

Odlična večarja, pripravljena v par minutah. Pa še zdrava.

Kakšno je pa vaše mnenje o vseh pripravkih za hujšanje, s katerimi nas posiljujejo pred poletjem?