%25C4%258Cokoladni_02.jpg

Osnova za peko teh piškotov je bil Binkin namig, ko je med svojimi tremi najljubšimi piškoti izpostavila Napotove mc laushe. Seveda sem jih prilagodila, da sem se lahko z njimi posladkala tudi jaz.

%25C4%258Cokoladni_01.jpg


SESTAVINE

  • 180 g mletih mandljev
  • 80 g temne čokolade
  • 30 g kakava v prahu
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 beljaka
  • ščep soli

PRIPRAVA

Čokolado sem stopila v vodni kopeli. V skledi sem zmešala mandlje, sladkor, sol, in kakav.V drugi skledi sem iz beljakov stepla trd sneg in ga vmešala v mandljevo mešanico. Nato sem prilila še stopljeno čokolado in vse skupaj na hitro zamesila v testo.

Iz testa sem najprej oblikovala kroglice v velikosti rafaela ali rocherja, nato pa jih sploščila v okrogle piškote. To se mi zdi bistveno bolj praktično kot pa valjanje testa in izrezovanje figuric. To delo mi od nekdaj ni dišalo, saj ni ne konca ne kraja – vedno nekaj testa ostaja in tega je potrebno spet gnesti in potem valjati in izrezovati, pa še vedno ga nekaj ostane…

 

%25C4%258Cokoladni+z+mandelji_02.jpg

Piškote sem polagala na pekač, obložen s peki papirjem in jih pekla 6 minut. Približno polovico pa sem jih po oblikovanju namočila v rahlo razžvkljan beljak in jih povaljala v sesekljanih praženih lešnikih. Ti so bili še boljši – lešnikov plašček jim je dal poleg okusa še zaščitni plašček, da so bili znotraj res lepo mehki in topeči.

%25C4%258Cokoladni+z+mandelji_03.jpg

Otroka in jaz smo se sladkali ob skodelici hladnega mleka, dragi pa se je spogledoval z malo bolj konkretnimi pijačami. A je na koncu vse ostalo le pri koketiranju;-)

%25C4%258Cokoladni+z+mandelji_01.jpg

Mandlji so zakon, vam rečem. Skoraj pri vsaki sladici lahko z njimi nadomestim moko. Carsko!