Moja letošnja tako težko pričakovana Azija je padla v vodo. Pa lanskem prečudovitem potovanju po Indoneziji, si nisem mogla kaj, da se nisem že v začetku leta začela ponovno spogledovala s potovanjem na vzhod. Tako je nastal načrt, da jo letos mahnemo za dobre tri tedne v Malezijo. A v življenju je pač tako, da stvari ne morejo iti vedno po načrtih, da je treba te včasih nekoliko prilagoditi, ali pa povsem opustiti in zastaviti nove. Priznam, da sem potrebovala nekaj časa, da sem opustitev tega načrta povsem prebavila (no, morda ga v resnici povsem niti nisem), da je bil potreben čas, da sem odžalovala za izgubljeno priložnostjo – sploh z vsemi letalskimi kartami v roki (karikirano, ker so v resnici so še danes samo v e-obliki – škoda papirja;-)

Lahko pa rečem, da sem sprejela dejstvo, da me Azija letos ne bo videla in sem s tem dejstvom popolnoma pomirjena. Ob glavnini prebavljenega sem že takoj začela iskati pluse v novem, povsem drugačnem načrtu letošnjega dopusta in tako bomo čez nekaj dni naše noge namakali v Jadransko morje namesto v Indijski ocean. 😉

Kljub vsemu pa so azijski okusi tisti, ki se jim nikakor ne morem upreti. Tako je nastal tale azijsko obarvan brokoli, ki je hudo dobra zadeva, pripravljena v le 10 minutah.

 

 

 

SESTAVINE:

  • 0,5 kg brokolija
  • sol
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 cm in pol ingverja
  • 1 rdeč čili (po okusu)
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice limetinega soka

PRIPRAVA:

Brokoli narežemo na manjše cvetka in ga na hitro pokuhamo v slanem kropu – 5 minut bo povsem dovolj. v vmesnem času pripravimo preliv: zmešamo solijo omako, olupljen in nariban ingver, na tanke lističe narezan česen, sesekljan čili in limetin sok.

Brokoli odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da se takoj preneha kuhati in bo tako ostal lepe zelene barve in ohranil hrustljavost.

Brokoli prelijemo z omako iz soje.

 

 

Spomini na Azijo se tako vrnejo tudi skozi kulinarične doživljaje…