Mango%2Bpomaranc%CC%8Ca%2Bsmuti_3.jpg

Mesec januar je po eni strani turoben mesec, novoletne lučke in prednovoletna pričakovanja ugasnejo, dnevi so še vedno kratki, tale nebela zima pa je tudi kar nekaj. So pa zato virusi toliko bolj aktivni – letos so se dotaknili celo nas, ki nam sicer niso prišli do živega.

Najboljši sosed me je ponovno presenetil s polno škatlo dobrot – tokrat vitaminov v obliki sadja in zelenjave. In ker je januar pri mnogih mesec čiščenja, mesec še ne prelomljenih zaobljub o bolj zdravem načinu prehranjevanja, od danes pa do petka objavljam niz sadno zelenjavnih receptov.

Prvi je sicer otročje enostaven, a zato tudi otroško okusen. Sladek mango in pomaranče bodo zagotovo prepričale vsakega, še tako izbirčnega otroka. Ingver pa bo poskrbel za krepitev protivirusne vojske.

 

SESTAVINE:

  • 1 zelo zrel mango
  • 2 pomaranči
  • malo svežega ingverja

PRIPRAVA:

Mango olupimo in ga obrežemo ob koščici, da dobimo samo sočno, mehko, sladko sadno meso. Pomaranči olupimo in narežemo na četrtine. Ingver (količino prilagodite okusu) olupimo in narežemo na manjše koščke. Vse skupaj damo v blender (po želji lahko dodamo še malo vode, ni pa potrebno, če imamo sočne pomaranče) in zmiksamo do smuti gladke konsistece.

 

Pri nas je tale smuti zmazal celo najmlajši. Sicer pa, kdo ga ne bi…sončno rumenega, sladkega in zdravega napitka…ooo, kako paše, kako osveži, kako poživi! Pravi sonček!