Smuti iz manga, pomaranč in ingverja

Mango%2Bpomaranc%CC%8Ca%2Bsmuti_3.jpg

Mesec januar je po eni strani turoben mesec, novoletne lučke in prednovoletna pričakovanja ugasnejo, dnevi so še vedno kratki, tale nebela zima pa je tudi kar nekaj. So pa zato virusi toliko bolj aktivni – letos so se dotaknili celo nas, ki nam sicer niso prišli do živega.

Najboljši sosed me je ponovno presenetil s polno škatlo dobrot – tokrat vitaminov v obliki sadja in zelenjave. In ker je januar pri mnogih mesec čiščenja, mesec še ne prelomljenih zaobljub o bolj zdravem načinu prehranjevanja, od danes pa do petka objavljam niz sadno zelenjavnih receptov.

Prvi je sicer otročje enostaven, a zato tudi otroško okusen. Sladek mango in pomaranče bodo zagotovo prepričale vsakega, še tako izbirčnega otroka. Ingver pa bo poskrbel za krepitev protivirusne vojske.

 

SESTAVINE:

 • 1 zelo zrel mango
 • 2 pomaranči
 • malo svežega ingverja

PRIPRAVA:

Mango olupimo in ga obrežemo ob koščici, da dobimo samo sočno, mehko, sladko sadno meso. Pomaranči olupimo in narežemo na četrtine. Ingver (količino prilagodite okusu) olupimo in narežemo na manjše koščke. Vse skupaj damo v blender (po želji lahko dodamo še malo vode, ni pa potrebno, če imamo sočne pomaranče) in zmiksamo do smuti gladke konsistece.

 

Pri nas je tale smuti zmazal celo najmlajši. Sicer pa, kdo ga ne bi…sončno rumenega, sladkega in zdravega napitka…ooo, kako paše, kako osveži, kako poživi! Pravi sonček!

10 komentarjev

 1. Pika 28. 1. 2015 at 19:53 - odgovori

  To je res nekaj najboljšega na svetu – po mnenju mojih dveh mulk 🙂 Dodamo še žličko kurkume, za odrasle pa ščepec kajenskega 🙂
  MMmmmMMM

 2. Mmm, kje si pa dober mango dobila, povsod je nekako neokusen, nezrel. Lepe slikce 🙂

 3. valentina vovk 28. 1. 2015 at 20:43 - odgovori

  Nekaj podobnega sem tudi jaz že delala in vem da je ta okus božanski. Mango imam zelo rada, citruse pa še posebno. Super ideja se mi zdi to z kurkumo, ki je menda tudi zelo zdravilna. Se ravno izvijam iz viroze in jutri si grem kupit mango, ostalo pa že imam doma. Hvala za idejo 🙂

 4. Gourmet forever 28. 1. 2015 at 21:07 - odgovori

  Mango vedno pustim nekaj dni na sobni temperaturi v družbi banan. Redko se zgodi, da se pri nas dobi tisti pravi mango, kot ga lahko jemo kje v eksotičnih deželah. A tole zorenje pripomore nekako k temu, da se približamo okusu. Je pa čisto različno – ni pravila, kje je dober. Malo občutka dobimo s kilometrino;-)

 5. Gourmet forever 28. 1. 2015 at 21:07 - odgovori

  Očitno so tele virozice letos res poležale kar nekaj ljudi – tudi mene. Čimprej okrevaj!

 6. Gourmet forever 28. 1. 2015 at 21:08 - odgovori

  Bomo poskusili tole s kurkumo – barva bo še lepša;-)

 7. Vladuška 29. 1. 2015 at 9:05 - odgovori

  Zagotovo moja kombinacija 🙂 Tako lepo si fotkala na soncu, da me je kar na morje poneslo 🙂

 8. Škorčica 29. 1. 2015 at 12:19 - odgovori

  Zaenkrat me kakšni bacili še niso premagali (trkam), pa vseeno – ker imam vse sestavine slučajno pri roki (jupi, jupi), bo verjetno danes, ali pa najkasneje jutri, padel tale smuti tudi pri meni. Hvala za tako lepo – in tako enostavno – sončno idejo! 🙂

 9. Urška 13. 4. 2017 at 18:27 - odgovori

  Mene pa zanima kako mango zmiksati brez “nitk”. Meni žal to še ni uspelo. Obstaja kak način, ali moj blender ni ok?

  • Špela 14. 4. 2017 at 6:56 - odgovori

   Nitke? To bo pa verjetno res blender. Je že res, da je lahko mango – sploh če je zrel – na nek način nitkast, a pri miksanju ne bi smelo biti težav. Razen, če imate povsem nezrelega – tisto je pa drugače – težje narediti povsem gladko konsistenco, če ni pravega blenderja… A pri dobro zrelem, bi skoraj da moral zadostovati palični ali pa multi…

Napišite komentar

Culinary journey by me