Ve%C4%8Derja_1.jpg

 

Tradicija veleva tudi tole objavo – poročilo z večerje ob 3. obletnici bloga. Tokrat se nas je nabralo kar nekaj – v bistvu smo napolnili naše skromne kapacitete – omizje je zasedlo 8 ljudi. Anonimni nagrajenec se žal ni oglasil, zato sem se odločila, da prosto mesto namenim blogerki, ki si jo že dolgo želim spoznati. In prav sem se odločila. Tako so me z obiskom počastili kar trije food bloggerji (v spremstvu svojim boljših/močnejših polovic): Zulejka – Uglašena kuhinja, DB – Easy recepti in Ana – Cinnamon and Thyme.

Zulejka in DB sta vegetarijanca, pri čemer Zulejka ne je niti rib, Ana pa tudi ne je veliko mesa. Sestaviti meni za posebno večerjo, pri čemer so meso, ribe in morski sadeži na prepovedani listi, je kar zajeten zalogaj. Poleg tega jedi ne smejo vsebovati glutena, dobro pa je, da so lahko vsaj predpripravljene in ob obisku samo sfiniširane.

Ugotovila sem, da bo potrebno prihodnje leto malce počakati z večerjo – vsaj nekje do sredine maja, da bo ponudba sveže zelenjave kaj drugačna kot vsako leto ob koncu aprila, ko imamo pri nas večinoma na voljo veliko špargljev in špinače.

Pa pojdimo k meniju, ki sem ga pripravila za goste.

 

VEČERJA V NAJBOLJŠI DRUŽBI

Amuse bouche (ajdova rolada s smetanovim hrenom in špargljem/dimljenim lososom na rukoli)

***

Solata  – pomladni vitaminski mix

(berivka, špinača, motovilec, rukola, artičokini srčki z bogato polivko)

***

Gratin 4-urne polente, špinače in paradižnikove omake z meto*

***

Limetin sorbet

***

Rižota s šparglji, limono in meto**

***

Jagodni tris

(ananasov raviol z jagodno kremo, jagoda na hribčku iz sladkorja

in mete, jagodni makaron s čokoladnim ganachem)

***

Čokoladni tartufi

***

Kava

 

Vinska spremljava:

* SUTOR Chardonay

**SUTOR Malvazija

 

Srčno upam, da je bila gostom večerja v slast in da so se dobro počutili. Jaz pa sem zopet vesela za nova poznanstva, nove izkušnje, nove podvige. Vesela sem, da sem vas spoznala!