Limonina+pita_02.jpg

Nikoli si ne bi mislila, da bi mi lahko bila všeč limonina pita. Definitivno pa lahko rečem, da bi bila ena od zadnjih, ki bi jo izbrala. Kakšna napaka! Če bi vedela, kako okusna in popolna sladica nastane iz nekaj testa, masla, jajc in limon, bi jo naredila že zdavnaj prej. Tako pa sem po eni strani imela željo, da naredim res dobro limonino filo, po drugi pa sem se jo izogibala, saj mi nekako noben recept ni prav dobro “sedel”.

Zadnjič, ko sem delala Borovničevo pito z mascarponejem – seveda iz brezglutenskega testa – sem bila nad okusom in hrustljavostjo testa tako navdušena, da sem dobila krila za korak naprej – limonino pito.

Limonina+pita_01.jpg

 

SESTAVINE:

  • NADEV:
    • 80 g masla
    • 3 jajca
    • 100 g sladkorja
    • 4 limone

PRIPRAVA:

Testo sem naredila enako kot pri Borovničevi piti, ga razvaljala in z njim obložila namaščen pekač za pite. Za nadev sem stopila maslo in ga ohladila. V drugi posodi sem stepla jajca, sladkor, naribano lupino vseh limon in sok vseh limon. Nato sem dodala stopljeno maslo in dobro premešala, da je nastala homogena zmes. Limonin nadev sem prelila čez razvaljano testo in pito pekla 35 minut pri 180 °C.

Mmm, kako okusna, sladka in aromatična pita, s kančkom kisline, ki sladico naredi zares posebno.