Solata+%C5%A1parglji-jagode-orehi_01.jpg

Da se jagode lepo skladajo s poprom in balzamičnim kisom pojejo že ptički na vejah. Jagode pa gredo tudi z roko v roki s šparglji – tako glede sezone rasti kot tudi po okusu. Jagode fino poudarijo okus špargljev ali pa če hočete, dodajo piko na i. Amerišli pekan orehi pa dodajo tisto globino, ki vse skupaj zaokroži v popolnosti. No in ravno slednji so poskrbeli za to, da sem še izboljšala mojo hladno predjed z jagodami in šparglji, ki je bila na meniju pred dobrima dvema letoma.


Solata+%C5%A1parglji-jagode-orehi_02.jpg

 

SESTAVINE:

  • 400 g zelenih špargljev
  • 200 g jagod
  • pest amerišlih pecan orrehov (lahko tudi navadnih)
  • sol, solni cvet in sveže mlet poper
  • oljčno olje
  • balzamični kis

PRIPRAVA:

Špargljem sem odstranila oleseneli spodnji del. Poševno sem jih narezala na približno 4 cm in na hitro pokuhala v osoljeni vreli vodi – le kakšne 2-3 minute. Potem sem jih odcedila in poplaknila z mrzlo vodo, da so ohranili lepo zeleno barvo.

V posodo za solato sem dala šparglje, narezane jagode in vse skupaj začinila s solnim cvetom, sveže mletim poprom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Po vrhu sem potresla ameriške orehe.

 

Solata+%C5%A1parglji-jagode-orehi_03.jpg

Tako je nastala še ena zanimiva, nova solata iz špargljev, ki jo je vsekakor vredno poskusiti. Sigurno pa je končni okus odvisen tudi od kvalitete osnovnih sestavin – šparglji so bili sveže poprani istega dne, prav tako jagode, ki jih kupujem v sosednji vasi in so mega okusne, skoraj eko varianta.

Vam izvor sestavin, ki jih kupujete kaj pomeni, ali bolj gledate na ceno in dostopnost sestavin?