Presni+%C5%A1trudl_02.jpg

Odkar sem iz prehrane črtala gluten, priznam, da pogrešam nekatere jedi. Najbolj morda kos dobrega domačega kruha, pa tudi zavitke vseh vrst. Posebej pri srcu mi je bil jabolčni. Pa ne toliko za delat kot za pojesti. Za vlečeno testo sem si morala vzeti čas, prostor in biti pripravljena na koncu še na temeljito čiščenje, saj je dostikrat s pomokanega prta tudi kaj ušlo na tla.

Tale varianta jabolčnega zavitka pa ne potrebuje več kot par minut časa, ne zahteva čiščenja tal, ne vsebuje glutena, celo sladkorja ne in kar je najbolj pomembno – zavitek je O D L I Č E N!

Presni+%C5%A1trudl_01.jpg

 

SESTAVINE:

  • 1 skodelica mandljev
  • 1 skodelica datljev (za kratek čas jih namočim)
  • 3 srednje velika bio jabolka (vrsta Opal je naravno sladka)
  • mleti cimet
  • kokosova moka za posip

PRIPRAVA:

Mandlje zmeljem v multipraktiku in jim dodam namočene ter odcejene datlje. Meljem naprej, da dobim gladko, homogeno zmes. To kar z rokami razprostrem po peki papirju v obliki pravokotnika (cca. 25 x 35 cm). Na malo manj kot polovico testa naložim olupljena in naribana jabolka in jih potresem s cimetom ter zavijem. Po vrhu ga potresem s kokosovo moko.

Tako dober je, da ga v trenutku zmanjka. A na srečo tako enostaven za pripravo, da že lahko naredim novega.

Presna prehrana me ni nikoli posebej privlačila, saj se mi je zdelo, da je pri tem veliko odrekanja. Sedaj pa ugotavljam, da temu ni tako – posladki so več kot odlični. Že presna veganska tortica je bila odlična, zavitek pa je zame še slajši, pa še hitreje se ga naredi.

Ste ga že jedli?