Porovo-koren%C4%8Dkova+juha_01.jpg

Kremne juhe na 1001 način se vedno priležejo. So kot obliž za rano. Topel objem. Nežen dotik. Pa še zdrave so. In nenazadnje, tudi otroci jih imajo radi. Na ta način pojedo toliko zelenjave, da si niti v sanjah ne bi predstavljali koliko. Naša princeska na primer nima rada brokolija in je na noben način ne moreš prepričati, da bi pojedla samo eno cvetko. Ko pa naredim kremno brokolijevo juho, ga poje namanj 20 takšnih cvetk. Tale juha je nastala kar tako, po eni strani iz želje po kremni juhici za dušo, po drugi pa iz tistega, kar je bilo na voljo v hladilniku – in izbira ni bila velika. Kljub temu, da se je naš oče – lovec za nekaj časa prelevil še v gospodinjski del mame – nabiralke, mu nakupovanje povzroča še kar precej preglavic. Ravno včeraj sem se smejala, ko je namesto mila za roke prinesel iz trgovine kopel za kopanje. Pa kako je možno, da si človek vsak dan, večkrat na dan umiva roke z milom, pa nikoli ne opazi, da ima milo pumpico? Ja vem, ženske smo drugačne, moški pa tudi;-)

Vrnimo se raje k juhi, ki je roko na srce bila odlična. Pripravljena iz samo treh sestavin in z minimalno napora je vsekakor vredna poskusa.

 

SESTAVINE:

  • 5 manjših korenčkov
  • 1 por
  • 1 dl kokosovega mleka
  • žlica oljčnega olja
  • sol

PRIPRAVA:

Na oljčnem olju sem na hitro podušila narezan por in mu dodala še na koščke narezano korenje.  Prilila sem malo vode in vse skupaj dušila do mehkega. Potem sem zelenjavo spasirala s paličnjakom, jo solila in zalila s kokosovim mmlekom ter po potrebi še dodatno razredčila z malo vode ter vse skupaj segrela do vretja.

Namesto kokosovega mleka bi lahko uporabila tudi smetano, a moram reči, da sladko kokosovo mleko le še poudari sladkost korenčka in pora in lepo zaokroži njun okus. Kokosovo mleko vedno kupujem v DM-u, od njihove blagovne znamke Alnatura in je res okusno.

Takole, v par minutah pripravljena juha ima tudi samo eno fotko, a velike umetnosti pri tem res ni. Je pa tako, da so lahko tudi povsem preproste stvari odličnega okusa.