Brusketa z omleto iz špargljev in chorize

Omleta+s+%C5%A1parglji+in+%C4%8Durizo_01.jpg

Takole – počasi je prišel čas, ko se bomo morali posloviti od špargljev. Jedli smo jih v tisoč in eni različili: Špargljevi solati s kifeljčkom in mladim grahom, špargljevi solati s češnjevcem in jajcem, špargljevi juhi, pa v kombinaciji z lososom in poširanim jajcem, s citrusovo omako Hollandaise,  kot prilogo s šampinjoni in porom, pa gratinirane, pa v suffleju in celo v kombinaciji z jagodami. Sedaj pa prihajajo nove vrste sveže zelenjave, ki bodo bogatile naše jedilnike vse do pozne jeseni.

Tole omleto sem pripravila kot malo bogatejšo malico ali z zahodnjaškimi besedami povedano kot “lunch”. Bili smo ravno toliko lačni in pred nami je bilo še kar nekaj časa do naslednjega obroka, da bi bil kakšen kos sadja premalo. Jajca so vedno pri roki, kruh (v običajnih gospodinjstvih) tudi, za špansko klobasico Chorizo pa vam tudi svetujem, da imate vedno eno pri roki, saj lahko z njo popestrite številne jedi, ki dobimo popolnoma drugačen okus.

Omleta+s+%25C5%25A1parglji+in+%25C4%258Durizo_02.jpg


SESTAVINE:

 • 4 jajca
 • šopek špargljev
 • polovica chorize – španske klobase
 • nekaj kosov kruha
 • malo trdega kozjega sira (ali pa katerega drugega)
 • žlica masla
 • oljčno olje
 • sol in poper

PRIPRAVA:

Na oljčnem olju sem na hitro popekla na koščke narezane šparglje in jim dodala narezano chorizo. Vse skupaj sem še na hitro popekla, da se je tudi klobasa malo obarvala. V ponev sem nato vlila umešana jajca in jih popekla, da so zakrknila. Jed sem solila in poprala in jo naložila na popečene rezine kruha, ki sem jih na tanko namazala z maslom. Po vrhu sem naribala še malo trdega kozjega sira. Bruskete so se nam kar topile v ustih.

7 komentarjev

 1. HRANDICA 25. 6. 2012 at 13:37 - odgovori

  Tako kot so se bruskete topile v vaših ustih, se v naših topijo tvoje slikovite objave na blogu. Spet ena popestritev jedilnikov. Hvala ti.

 2. Vladuška 25. 6. 2012 at 20:02 - odgovori

  Te klobasice pa ne poznam, vredno probati. Bruskete pa imam zelo rada v različnih variantah in to je zagotovo še ena, ki zveni odlično.

 3. Gourmet forever 25. 6. 2012 at 21:27 - odgovori

  Hvala tebi za te prijazne in tople besede!

 4. Gourmet forever 25. 6. 2012 at 21:30 - odgovori

  Chorizo je španska – ponavadi pikantna klobasa – najbolj je pri nas poznana v Paellah (če so seveda prave). Prodajajo pa jo v kakšnih večjih supermarketih, ki so dobro založeni z raznimi delikatesami in posebnostmi (najboljši sosed – LJ, L'eclerc). Res pride prav kot zaloga v hladilniku – popestri navadne in vsakdanje jedi in jih naredi drugačne.

 5. Tadeja 2. 7. 2012 at 9:37 - odgovori

  Čuj, ti si tak' brza, da ja tebe ne stignem pratiti! Odlični su recepti, biram sve sa ove stranice, pa i šire, ali ovdje imam pitanjce.
  Gdje nabaviš chorizo kobasu?
  Naime, postoje salame koje tako zovu, ali nisam nikad vidjela kobase, a već dugo godina mi je želja, kad radim paellu, konačno staviti i nju unutra, jer je ona jedan od originalnih sastojaka.

 6. Tadeja 2. 7. 2012 at 9:38 - odgovori

  A pomoglo bi i da čitam komentare, sorry, sad sam vidjela da si odgovorila Vladuški! 🙂

 7. mikstejp 10. 7. 2012 at 13:43 - odgovori

  Ojoj, njami! 🙂 Bom sprobala, chorizo je pa itak ful fina klobasa. Na portugalskem smo jo spekli v eni taki prav posebni posodi namenjeni za peko te klobasice…ti povem, odlično 🙂
  Lp, Maja

Napišite komentar

Culinary journey by me