Kokosova+torta_01.jpg

Tokrat je na vrsti druga rojstnodnevna torta – princeskina. O prvi – korenjakovi – pa sem se že dodobra razpisala. Ne vem, katero bi izbrala kot boljšo, ker sta bili okusni obe, morda pa je bila tale zaradi svoje sočnosti in polnosti okusa še nekoliko bolj zaželena za repetiranje. Kot prva, je tudi za narejena brez moke in kar ne morem verjeti, kaj vse se da narediti brez belega prahu, ki tako in tako ni zdravo.

BISKVIT

Nad vodno kopeljo sem stopila 100 g temne čokolade. Z mikserjem sem penasto umešala 170 g masla in 300 g sladkorja. Nato sem enega po enega vmešala 3 rumenjake, 1 dl mleka in na koncu vlila še stopljeno čokolado. Med mešanjem sem dodala še 250 g mletih mandljev. Ko je bila masa homogena sem umešala sneg 3 beljakov, ki sem ga stepla s ščepcem soli. Testo sem pekla dobre pol ure pri 180 ° C.

NADEV

V kozici sem zmešala 150 g sladkorja, 180 ml sladke smetane, 60 g masla in 2 rumenjaka in na majhnem ognju segrevala, da se je masla zgostila. Potem sem jo odstavila in umešala še 100 g kokosove moke in ohladila.

Kokosova+torta_2.jpg

Biskvit sem prerezala čez polovico in na spodnjo plast nanesla nadev, prekrila z drugo polovico biskvita ter premazala s stepeno sladko smetano ter potresla s kokosovo moko.

Kokosova+torta_02.jpg

Medtem ko tole pišem, sem že tretji dan na Ayurvedski očiščevalni kuri – Panchakarmi – in lahko si mislite, da mi sline tečejo po vsej tipkovnici. Ja, skoraj se mi ne bi bilo potrebno takole mučiti. A sem jo zares želela deliti z vami. Ker je preprosto odlična!