Divja%25C4%258Dina_1.jpg

Kadar pripravljam meso, pripravljam dobro izbranega. Pa ne gre za to, da bi morala biti samo pljučna, fileji, biftki – bolj mi je pomembno to, od kod izvira, kako so ga hranili… Niti pomisliti nočem na to, kako piščanjčje farme vzgojijo vso tisto perutnino ter koliko hormonov in antibiotikov vsebuje to meso. Takšnega mesa res raje ne jem.

A ima naš “lovec” veze in poznanstva pri tazaresnih lovcih in je za svojo družino priskrbel mlado divjačino – srno. No, menda je bil srnjak, a ne bom pri teh zadevah šla preveč v podrobnosti. Skratka, prinesel je sveže, mlado in zdravo meso.

Srnin hrbet sem ločila od kosti in dobila 2 majhna fileja, ki sem ju prerezala čez polovico in tako dobila 4 manjše fileje. Potem sem meso solila in poprala ter na vročem maslu popekla z vsake strani po 4 minute. Meso sem zavila v alufolijo in pustila, da je nekaj minut počivalo, preden sem ga narezala.

Divja%25C4%258Dina_3.jpg

Korenčkov pire sem naredila enako kot pred časom za k telečjim zvitkom. Za karamelizirano šalotko pa sem olupila majhne glavice šalotke, jih popekla na oljčnem olju z nekaj timijanovimi lističi, malo soli in popra. Prilila sem kanček vode ter jih dušila kakšnih 20 minut, da se je tekočina pokuhala, šalotke pa so karamelizirale. Princeska je rekla, da si želi, da ji enkrat pripravim kosilo iz samih takšnih šalotk, brez priloge 😉

Ja, krožnike smo polizali do čistega.