Moderna sadna kupa z meringuo

smetama+jogdicevje01.jpg

Mislim, da je jasno, da obožujem meringuo in izpeljanke iz nje. Tako je hrustljava, v ustih se topeča dobrota, pristala v družbi smetane, jagod, malin in borovnic še na en, popolnoma izpiljen način. Pečene beljake moramo dodati na koncu, da ohranimo hrustljavost.

Meringuo sem spekla že zanjič, ko sem delala Mini Pavlove. In to je super, ker če imaš na zalogi pečene beljake, ki v zaprti posodi zdržijo kakšen teden, je sladica pripravljena v par minutah.

Mini+Pavlova_2.jpg

Na suhi teflonki sem par minut kuhala 100 g jagod, 100 g malin in 100 g borovnic, skupaj z dvema žlicama sladkorja. Ravno toliko mešanega jagodičevja sem prihranila svežega. Potem, ko je sadje oddalo svoje sokove, sem ga ohladila.

Vmes sem stepla 6 dl smetane, 2 žlici sladkorja v prahu in na koncu dodala še šilce Cointreauja. V smetano sem nadrobila nekaj meringue, vmešala še sveže sadje in dobljeno sadno mešanico.

Tole bi lahko jedla kadarkoli. Je lahko, je sladko, je simpl in seksi 😉

4 komentarji

 1. Anonimni 26. 10. 2011 at 16:22 - odgovori

  sem poskusla, ampak mi sploh ni ratalo. Zgleda precej slabo, pa tudi okus mi nekako ne sede.
  Je pa res, da sem vse skupaj naredila zelo na hitro.

 2. Gourmet 27. 10. 2011 at 19:07 - odgovori

  Za meringuo si je potrebno vzeti čas – bližnjic ni. Mora biti suha in hrustljava ter vsekakor krhka – lepljiva različica ni zadetek v polno. Če se ti bo zdelo še enkrat poizkusiti, ko boš imela čas, ti bo po mojem zadeva všeč – saj so notri same dobre sestavine;-)

 3. Anonimni 23. 5. 2012 at 22:30 - odgovori

  Kaj je meringua? Se oproščam za nevednost. Lp

 4. Gourmet forever 24. 5. 2012 at 6:11 - odgovori

  Meringua je v bistvu s sladkorjem stepen trd sneg beljakov. V tem primeru ga počasi sušiš v pečici, da postane trd in hrustljav.

Napišite komentar

Culinary journey by me