Solata_chorizo_1.jpg

 

Noro odkritje letošnjega poletja! Tale kombinacija okusov me je pa popolnoma prevzela. Solata je primerna kot popolnoma samostojen obrok, ki te dodobra nasiti, pa ne zredi;-)

Če jo boste poskusili, sem prepričana, da bo prevzela tudi vas. Sestavine so na voljo (beri na vrtu) – no razen po olimca ali kakšnega drugega sira za žar in po chorizo bo treba v trgovino. Ne vem, zakaj je chorizo pri nas tako težko dobiti – jaz jo največkrat dobim pri tavelikih naj sosedih (žal prevečkrat samo v tavelikem mestu). Chorizo je španska pikantna klobasa, ki je pri nas še najbolj znana kot sestavina Paelle, a uporabiti se jo da tisoč in en drug način. Je zelo okusna klobasa za tiste, ki imajo radi nekoliko pikantnosti v življenju. Najverjetneje se jo dobi tudi pri francoskem trgovcu, tako da če ste kdaj tam, si jo nabavite nekaj na zalogo, saj vedno prav pride.

Kuhan in ohlajen stročji fižol sem dala v skledo skupaj z načetrtinkanimi češnjevci. V ponvi sem na malo olivca popekla sir in chorizo in ju, dišeča in dehteča,  potresla če zelenjavo. Dodala sem še pest sesekljane mete, oljčno olje, beli balzamični kis, sol in poper.

Za “dol past” in za še!

Solata_chorizo_2.jpg