Bu%25C4%258Dke_barvne_1.jpg

 

Pečene bučke lahko jemo k čemerkoli, k mesu, ribam, krompirju ali pa kar tako, za malico, v solati, v sendviču… Odlične so, pa še povsem nekalorične. Ko sem zadnjič od sodelavke dobila doma pridelane lepotičke in to v dveh barvah, so se mi kar zasvetile oči. Sem jih že videla, zložene na pekaču, eno kolesce ob drugem, izmenjaje rumene in zelene barve. Kot iz Ratatuilla, ko je Mali Chef tako skrbno in lepo zlagal sestavine za jed, pri kateri se je stopilo, sicer trdo, srce strogega Ega.

Bu%25C4%258Dke_barvne_2.jpg

Po skrbno zloženih bučkinih kolobarčkih sem pokapljala malo oljčnega olja, potresla s sesekljanim česnom in malo rdeče paprike. Sol sem prihranila za pečene, saj bi lahko sicer spustile preveč tekočine.

Pekla sem jih dobre pol ure pri 180 °C oz. dokler niso dobile lepo, rjavo zapečeno barvo. Ko so bile pečene, sem jih le še solila po okusu. Jedli smo jih tople in kasneje, za večerjo še hladne. Če bi nanje malo pred koncem peke naribala še malo parmezana ali kakšnega drugega trdega, pikantnega sira, bi bile zagotovo še bolj okusne, a tokrat sem želela nekaj lahkega, nekaj poletnega, osvežilnega…

Bu%25C4%258Dke_barvne_3.jpg

Prihoodnjič jih bom prelila še s paradižnikovo omako in tako dobila moj najljubši ponarejeni Ratatauille.