Moja nova najljubša solata

Solata+iz+pehtrana_1.jpg

 

Nazadnje sem vzdihovala ob solati iz stročjega fižola, češnjevcev, olimca, chorize in mete, zdaj pa imam spet nekaj, česar ne morem prehvaliti. Idejo za tole solato sem našla pri Oliverju, ampak pri njemu res ni težko najti kaj, kar z užitkom pospravimo.

V bistvu je bila tale solata že predjed v ženskem delu kuharskega dvoboja, pa sem se jo lotila še enkrat in se odločila (na pobudo prijateljice), da jo tudi objavim.

Vse sestavine morajo biti dobro ohlajene. Najprej sem oprala, očistila in osmukala pehtran ter razpolovila in izkoščičila zeleno in črno grozdje. Nasesekljala sem nekaj majhnih šalotk in jih za 15 minut dala marinirati v beli balzamični kis.

Kuharski+dvoboj2_3.jpg

 

Na pehtran in grozdje sem potresla marinirane šalotke, dodala polivko iz 5 žlic kisa, v katerem so se kopale čebulice in 6 žlic oljčnega olja, soli in popra. Vse skupaj sem dobro premešala in po vrhu potresla z naribanim kozjim sirom. Takoj je romalo na mizo, od tam pa vemo kam 😉

Solata+iz+pehtrana_2.jpg

Katere so pa vaše najljubše poletne solate?

6 komentarjev

 1. mojca - mka 12. 8. 2011 at 15:28 - odgovori

  tole mora biti čudovitega okusa…
  moja najljubša? vsak dan drugačna. vse, kar se najde v trgovini, kar zraste na sodelavkinem vrtu in na obrobju gozda 🙂

 2. Tika 12. 8. 2011 at 19:11 - odgovori

  Tole pa je nekaj zanimivega, moram poskusit:)
  Pehtran se mi je že preveč razrasel, sem že premišljevala, kako bi ga porabila. Hvala za recept!
  Najrajši berem tvoje solatne recepte, ker obožujem solate, vsak letni čas druge, odvisno od sestavin, ki so na voljo na domačem vrtu.

 3. studio13 12. 8. 2011 at 19:22 - odgovori

  Tika, tudi jaz mam polno pehtrana in nisem mela pojma kako ga porabiti. Zadnjič sem iskala po netu in nisem našla nič pametnega. No tole pa izgleda zanimivo. Obožujem kozji sir in v kombinaciji z grozdjem in pehtranom….vsekakor bom poskusila in sporočim kako je uspelo. Tudi jaz obožujem solate in vedno se kaka nova prerine v top tri lestvico. Trenutno pa so zgoraj; mešana zelena z popečenimi bučkami in lososom, divja rukola in domač paradižnik s hvarskim oljem in grškimi olivami in koromač z ovčjim sirom. Sem že lačna :-)!

 4. Vanja 12. 8. 2011 at 22:24 - odgovori

  Moja najljubša je čisto navadna paradižnikova, nikoli se je ne neveličam. Drugače pa Nigellina lubenica + meta + olive +… Če te zanima lahko pobrskam po arhivu bloga, kjer sem jo enkrat objavila.

 5. Vanja 12. 8. 2011 at 22:25 - odgovori

  Aja, tale pehtranova izgleda strašno eksotična in verjamem, da mora biti dobra.

 6. Karmen 9. 8. 2012 at 12:47 - odgovori

  Najljubša: vsak dan drugačna, iz tega kar je trenutno na vrtu. Danes je bila npr. čičerika, stročji fižol, rdeča pesa, mali paradižnički v grozdih, korenček, zelena solata, maline, bazilika in parmezan.

  Mete in grozdja se pa še nisem spomnila dat v solato, moram poskusit.

Napišite komentar

Culinary journey by me