Kumarična solata s kokosom in arašidi

Kumari%25C4%258Dna+solata+s+kokosom+in+arasidi_2_PS.jpg

Klasičnih kumaričnih solat, ki jih popestrimo z jogurtom ali kislo smetano se človek skozi poletje že kar malo naveliča. Zato je tale varianta prava popestritev tako kumaric kot tudi poletja. Navdih za to solato sem našla pri Heidi Swanson – seveda pa sem jo malo prilagodila po mojem okusu.

Kumari%25C4%258Dna+solata+s+kokosom+in+arasidi_1_PS.jpg

 

Tri oprane kumare sem z lupilnikom olupila tako, da sem puščala centimetrske trakove olupkov, ki so barvno popestrili končno podobo solate. Kumare sem po dolgem prepolovila in enako naredila z dobljenimi polovicami. Potem sem odstranila ves puhasti notranji del kumare in preostanek kumar nerezala na tanke koščke – pomagala sem si kar s strgalnikom.

Kumari%25C4%258Dna+solata+s+kokosom+in+arasidi_3_PS.jpg

 

Kumaram sem dodala malo sesekljanega svežega čilija in jih prelila s polivko iz oljčnega olja, soka limete in soli. Dobro sem premešala, po vrhu pa potresla s praženimi kokosovimi čipsi in praženimi arašidi. Še enkrat sem na hitro pomešala ter po vrhu potresla še s črnim sezamom. Solata mora takoj na mizo in nanjo je treba navaliti ASAP, dokler so vse sestavine še  nagajivo hrustljave.

Fina popestritev, vam rečem!

Kumari%25C4%258Dna+solata+s+kokosom+in+arasidi_PS.jpg

2 komentarja

  1. HRANDICA 18. 8. 2011 at 12:30 - odgovori

    Spet ena poletna popestritev. Res je, da se človek jogurta in kumar že kar malo naveliča. Je treba še kaj dodat, ane 🙂
    Lp

  2. Avena 11. 8. 2012 at 8:30 - odgovori

    Kot naročeno, hvala! Vse sestavine imam doma, kumare z jogurtom nam pa res že gledajo iz ušes. Tole bo takoj danes preiskušeno, se že veselim! Bere se slastno.

Napišite komentar

Culinary journey by me