Sladkorni grah na maslu

sladki+grah_2.jpg

Pred leti je bil eden poglavitnih razlogov za to, da sem začela s svojim vrtom ravno tale, nesramno dober sladkorni grah. No ja, niti ni tako nesramen, saj ima zelo malo kalorij, tako da ga lahko mirne vesti pojem kolikor se mi ga zahoče.

Če imate kdaj možnost, da ga dobite svežega, takšega, ki kar zaškriplje ko ga podrgneš drug ob drugega, ne zamudite priložnosti, da bi ga poskusili na tak, čisto preprost, a odličen način.

Dobro opranega in osušenega sem dala v večjo kozico z žlico masla, ga solila in mu za intenziviranje že tako sladkega okusa dodala še ščepec sladkorja. 10 minut in grah je bil pripravljen. Mora ohraniti hrustljavost in lepo zeleno barvo. Tako je dober, da je lahko pri meni kar kot samostojna jed.

sladki+grah_1.jpg

 

Ste ga že poskusili?

4 komentarji

 1. HRANDICA 19. 7. 2011 at 8:21 - odgovori

  Sladkorni grah? To bi bilo nekaj za poskusit.

 2. Kuharca 15. 12. 2011 at 22:43 - odgovori

  Oooo, daj povej! Jaz sem ga letos hotela na balkon sadit, pa sem si premislila, ker sem brala, da zrase preko enega metra (pa bi bil pred oknom in nisem hotela, dam isvetlobo jemlje). Koliko res zraste in koliko ga je treba posaditi, da dobiš kaj pametnega ven?

 3. Gourmet 15. 12. 2011 at 22:47 - odgovori

  Na balkonu res ne vem, kako bi uspeval, zraste pa kar dober meter visoko. Nisem še slišala, da bi ga kdo imel kar v loncu na balkonu. Nisem pa jaz neka uspešna vrtnarica, se raje držim kuhinje, pridelke pa kupujem od tistih, ki vedo, kaj počnejo;-)

 4. Nataša 31. 5. 2018 at 21:17 - odgovori

  Seme se kupi?

Napišite komentar

Culinary journey by me