Zajec v smetanovi omaki s pehtranom

Rabbit in creme sauce with tarragon

zajec_pehtran.jpg

In olive oil cook some shallots, add pieces of salted rabbit meat, and toast it from all sides. Add some semi-dry white wine and leave until the alcohol evaporates. Add a cup of double creme, salt it and cook for another 15 minutes. Before the end, add some chopped tarragon and one spoon of mustard. Cook for another 10 minutes.

Kako zdravo je zajčje meso sem že pisala. Zato, če se la da, kupim domačega in ga pogosto vključim v naš jedilnik. Pogosto pri nas pomeni, da jemo meso 1x do 2 x na teden, pri čemer je zajčje meso na jedilniku 1 x na mesec. Ob toliko zelenjave in ostalih dobrot človek sploh ne čuti posebne potrebe, da bi meso jedel vsak dan, saj bi bil na račun tega prikrajšan za marsikaj.

Nekaj podobnega smo enkrat jedli na Korziki in takrat se mi je tale kombinacija zajca, smetane in pehtrana močno vtisnila v spomin, zato sem nekaj podobnega poskusila pripraviti sama.

Na oljčnem olju sem popražila malo šalotke, dodala na koščke narezano meso, ga solila in z vseh strani popekla. Popečenega sem zalila z 1 dl polsuhega belega vina, pokuhala toliko, da je izparel alkohol in ga zalila s smetano. Omako sem še dodatno rahlo posolila in poprala. Kuhala sem na minimalni temperaturi kakšnih 15 minut. Nato sem omaki dodala še žličko gorčice in pest sesekljanega pehtrana. Kuhala sem še nadaljnjih 10 minut.

Ne da se z besedami opisati, kako nebeško okusno je bilo.

19. 6. 2011|kategorije: brez glutena, glavna jed, meso|4 komentarji

4 komentarji

 1. Anonimni 9. 9. 2012 at 14:07 - odgovori

  Danes preizkusila recept…božansko, njami. Mislim, da je pehtran tisto, kar da jedi še poseben čar in razvaja brbončice. Hvala za recept.

 2. Gourmet forever 9. 9. 2012 at 19:37 - odgovori

  Me veseli, da vam je bila jed všeč. Recept je uporaben tudi za piščanca.

 3. Anja M. 6. 7. 2014 at 17:25 - odgovori

  kaj bi pa priporočili za prilogo?

 4. Gourmet forever 7. 7. 2014 at 21:45 - odgovori

  Meni je k takšni omaki super kakšen pire – ni nujno, da je krompirjev, lahko je tudi zelenjavni (korenje, pastinak, zelena…).

Napišite komentar

Culinary journey by me