%25C5%25A1pargljev+sufle_1.jpg

Spet šparglji. Ne gre drugače – zdaj je njihov čas in nameravam ga izkoristiti na polno. Tale sufle je nastal tako, da sem z ogledovanjem vsebine hladilnika ugotovila, da moram nekako porabiti skuto, ki sem jo po dolgem času kupila, pa še sama nisem vedela zakaj. Skuto imam sicer zelo rada, a se zadnje čase, če se le da, izogibam prevelike količine mlečnih izdelkov – kakšno maslo in smetano kot dodatek k okusu še že, jogurte, mleko, skute in sire pa sem precej zminimalizirala.

Tako sem šparglje narezala na majhne koščke in jih na hitro pokuhala. Vršičke sem prihranila za okras, ostalo pa sem zmiksala v gladek pire. 2 rumenjaka sem primešala k četrt kilogramu skute, dodala nekaj žlic creme fraicha, špargljev pire, malo naribanega parmezana, sol, poper in muškatni orešček. K temu sem narahlo vmešala še sneg 2 beljakov in zmes nadevala v majhne skodelice za narastke ali sufleje, ki sem jih prej premazala z maslom.

Skodelice sem položila v pekač z visokim robom, v katerega sem nalila vrelo vodo, ki je segala do polovice skodelic in v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija sufleje pekla kakšnih 20, 25 minut.

Potem sem jih previdno zvrnila na krožnik in okrasila z vršički špargljev. Odlično!

%25C5%25A1pargljev+sufle_2.jpg