roastbeef_zelena_%25C4%258Dips_1.jpg

Odkar sem si kupila knjigo Boštjana Napotnika Kuhinja za prave moške, sem odločena, da se sprehodim kar skozi večino njegovih receptov – fant je res frajer. Ga lajkam. Tole je en poskus iz njegove knjige, pa mislim,da je objavljen tudi na blogu . Gre namreč za čips iz zelene. Naj se sliši še tako neprivlačno (meni sicer ne, ampak sklepam, da marsikomu, ki pozna le krompirjevega pa), je tole terna. Krasno, okusno, enostavno, zdravo, nekalorično. Imela sva eno veliko zeleno, pa bi čisto lahko zmazala še enkrat toliko čipsa.

Zeleno olupiš, narežeš na primerne kose, ki jih nato na tanko naribaš – toliko kot pač oceniš, da je primerna velikost in debelina čipsa, ki bi ga rad začutil v ustih. Potem te rezine na hitro zblanširaš – kakšne 3 minute, odcediš in dobro osušiš. Potem vsako rezino posebej naložiš na pekač, ki si ga opremil s peki papirjem in premažeš z malo oljčnega olja. Potem sledi le še vroča pečica – ventilatorska (230 stopinj Celzija) in kakšnih 10 minut. Jaz sem iz ene zelene dobile 3 pekače čipsa, tako da sem še malo eksperimentirala in en pekač čipsa posula z zmletim tribarvnim poprom, enega pa z mletim čilijem – paše malo variacij.

Meso – dober centimeter debel roastbeef – pa sem imela nekaj dni odetega v senfasto poprast plašček, zavit v folijo. Pred peko sem ga samo še posolila in na hitro popekla.

To je bila romantična večerja v dvoje.

roastbeef_zelena_%25C4%258Dips_3.jpg