%25C5%25A1parglji+in+jagode_2.jpg

Šparglji in jagode sta dve vrtnini, ki jih v mesecu maju ne smete zamuditi. Zanje v tem času zapravim daleč največ denarja. Zdi se mi, da za nobeno drugo sezonsko sadje ali zelenjavo kadarkoli v letu ne zapravljam toliko, kot ravno za te. In še oboje se ravno nekako prekriva v času rasti. Je to naključje? Pa sprobajmo – združimo oboje v eni jedi. Z dodatkom popra in balzamika k jagodam, bo to zagotovo zadetek v polno.

Šparglje sem narezala na drobne kolobarje in jih na hitro pokuhala. Super je, če se v vodo, v kateri se kuhajo šparglji, doda poleg soli še malo sladkorja. Pa to ne velja samo za tole jed, ampak na splošno. Jaz priznam, da to nerada počnem, ker se mi zdi odveč s sladkorjem filati vsako jed, a včasih pač drobni detajli delajo velike razlike. Potem sem jih takoj oplaknila z mrzlo vodo, da sem s tem preprečila nadaljnje mehčanje – za to jed morajo biti šparglji posebej čvrsti na ugriz. V kozarec sem izmenično naložila šparglje in na drobno narezane jagode, ki sem jih že predhodno posula s sveže mletim črnim poprom. Ta je za jagode carski. No, tudi zeleni poper je super, ampak to bo pa kdaj drugič.

Potem sem samo že po vrhu prelila z malo balzamičnega kisa in to je to. Lepo, živih barv in prijetnega, prefinjenega okusa.

%25C5%25A1parglji+in+jagode_3.jpg