Torta+je%C5%BEek_03.jpg

Tako, pa smo spravili pod streho vse tri rojstne dneve. Rekli smo, da je to kar naš Oktoberfest. Pred dnevi smo upihnili še prvo svečko in zdaj smo “veliki”;-)

Ker nisem mojster lepih, pisanih, sodobnih tort in ker se še nikoli nisem igrala s tičino maso, sem se odločila, da naš malček dobi za prvi rojstni dan torto – ježka. Pa še jesen je in ježki tekajo ter nabadajo jabolka in hruške jeseni (Ježek, teka, teka in se kotali, jabolka in hruške nabadati hiti….)

Če povem po resnici, sem se sprva hotela lotiti kakšne bolj umetelne zadeve in sem nasvete iskala pri dveh mojstrih za torte – pri Danilu in Ani, a ugotovila, da si s temi zadevami zaenkrat še ne bom belila glave.

Torta+je%C5%BEek_01.jpg

Tako sem za ježeka za biskvitno osnovo vzela Anin biskvit Hersheys. Za nadev pa sem vzela kar čokoladni ganache – smetano skoraj zavreš in v njej raztopiš enako količino temne čokoade. Pustiš, da se ohladi, vendar ne v hladilniku in z njo namažeš plasti torte. Jaz sem na plast ganacheja dala še plast svežih malin. Ko sem ježa sestavila, sem ga premazala še s švicarsko masleno kremo – tudi ta je Anina. Delala sem jo prvič in moram priznati, da sem bila navdušena.

Za ježa sem uporabila bolj kompaktne biskvite, kreme in premaze, saj me je bilo strah, da bi revež razpadel in potem bi naš miško ostal brez svoje prve tortice.

Na koncu sem ježka prelila še nekoliko tekočim ganachejem, vanj nabodla bodice – mandljeve palčke in mu iz marcipana naredila nekaj zimske zaloge – malo jabolk in hrušk, da ne bo revež lačen;-)

 

Torta+je%C5%BEek_02.jpg

Torte sama nisem poskusila, ker sem jo naredila z moko, so jo pa jedci pohvalili.

Torta+je%C5%BEek_04.jpg

Jaz pa sem bila vesela, da je miškecu uspelo upohniti prvo svečko – upam, da si je tudi kaj lepega zaželel.

Pihanje.jpg

Vse najboljše, miškec moj!

Aja, pa da ne pozabim – bila je še ena torta – menda še bolj okusna – za princesko in korenjaka – o tisti pa morda kaj več prihodnjič.