Polenovka+v+curyu_01.jpg

Odlično, zdravo in hitro pripravljeno kosilo – le kaj boljšega bi si človek lahko zamislil. Na delovni dan, ko je zunaj vroče, je najbolje skuhati kaj hitrega, pa seveda zdravega in okusnega. Polenovka je odličnega okusa, začinjena s curry praškom pa odpira povsem nove dimenzije. Polenovko lahko zamenjate tudi s kakšno drugo belo ribo, morda z morko žabo ali pa s filejem osliča (nimata drobnih kosti), zraven pa pripravite solato po želji in kosilo je na mizi.

Polenovka+v+curyu_02.jpg

 

SESTAVINE:

  • 400 g fileja polenovke (lahko tudi morske žabe, osliča)
  • curry prašek (začimba)
  • sol in beli poper
  • žlica masla
  • žliva oljčnega olja

PRIPRAVA:

Polenovka (pa tudi morska žaba) vsebuje precej vode, zato jo je bolje pred pripravo posoliti in nekoliko obtežiti, da izpusti odvečno vodo in tako postane bolj čvrsta – sicer bi se kaj kmalu zgodilo, da bi razpadla. Jaz sem jo nasolila, položila na krožnik, prekrila s prozorno folijo in obtežila s stekleno posodo z ravnim dnom. Za pol ure sem jo dala v hladilnik, kjer je izpustila nekaj odvečne tekočine.

Curry sem zmešala z nekaj soli in belega popra ter kose polenovke povaljala v njem. Potem sem ribo popekla z obeh strani na mešanici masla in oljčnega olja.

Mi smo zraven jedli krompirjevo solato z mlado čebulo in kislimi kumaricami, a če ste v stiski s časom se bo ravnotako prilegla kakršnakoli druga solata, posebno kakšna hladna kumarična solata z jogurtom.


Zagotavljam vam, da boste očarani nad okusno ribjo pojedino.