Gr%C5%A1ki+jogurt_02.jpg

Pri receptu za Panna cotto z grškim jogurtom, medom in orehi je bilo kar nekaj vprašanj, kje se da kupiti grški jogurt. Res je, da ga nimajo povsod in res je tudi, da je precej drag. Za majhen lonček grškega jogurta je potrebno odšteti nekje 1,75 Eur, kar je precej. Lahko pa ga naredite doma za malo več kot polovico te cene. Pa iskanje po večjih trgovinah, kjer sigurno kupite še kaj, kar sprva sploh niste nameravali, odpade. Tako imate dvojni prihranek;-)

Vse, kar potrebujete je navadni jogurt, čisto bombažno krpo/plenico/gazo in cedilo.

Gr%C5%A1ki+jogurt_01.jpg

 

SESTAVINE (za 0,5 l grškega jogurta):

  • 5 navadnih jogurtov (LCA)

PRIPRAVA:
Večje cedilo sem poveznila čez posodo, vanj namestila čisto bombažno plenico in nanjo nadevala 5 navadnih jogurov. Jogurti LCA so zelo primerni zaradi vsebnosti probiotičnih kultur (poleg tega so iz slovenskega mleka in brez gensko spremenjenih organizmov).*

Jogurte sem pustila, da so se kakšni 2 uri odcejali, potem sem vsebino nekoliko pomešala, saj je bil zgornji sloj še vedno malo mehkejši. Na cedilu mora ostati gost, kremast jogurt, zato semga pustila še kakšno uro, nato pa predevala v kozarec, od koder je grški jogurt izginil še predno se je dobro “aklimatiziral”.

Ste vedeli, da je tako enostavno pripraviti grški jogurt kar doma?

*Ne gre za oglaševanje, je zgolj moja pozitivna izkušnja z izdelkom.