Jogurtov mousse s kakijevo omako – za srečno in sončno 2013!

Jogurtova+strnjenka+s+Kakijem_01.jpg

Pravijo, da je ob koncu leta dobro narediti bilanco, se zazreti nazaj, pogledati, kaj je bilo dobrega, kaj bi lahko bilo še bolje, sprejeti nove odločitve, si postaviti nove cilje.

Ko pogledam leto 2012, vidim same lepe stvari. Lahko bi rekla, da je bilo to na nek način najlepše leto mojega življenja. Čarobno. Posebno. polno. Popolno. Polno veselih pričakovanj. Polno lepih dogodkov. Polno prečudovitih občutij. Polno ljubezni. Srečno.

In v tem smislu bo vse to težko ponoviti. Zato bom leto 2013 razdelila na 365 manjših koščkov in čisto vsakega posebej užila, kot bi bil zadnji. Vsakega bom izkoristila za lepe stvari, za nepozabne trenutke, tople besede, dragocena doživetja. Z mojimi dragimi. Z mojimi sončki. Zato naj bo tale sladica zadnja v tem sončnem letu z željo, da bo sonce sijalo tudi v prihodnje. Sladica je lahka in osvežilna, polna pozitivne energije in idealna za skok v novo leto, saj jo pripravite v nekaj minutah. Potrebno se jo je samo lotiti pravočasno, da se bo imela čas dodobra ohladiti.


SESTAVINE:

 • 0,5 l navadnega jogurta (LCA ali kak podoben kremast)
 • 4 dl rahlo namrznjene sladke smetane
 • sok dveh limon
 • 4 listi želatine
 • 75 g sladkorja v prahu
 • 4 zreli kakiji
 • cimet

PRIPRAVA:

Smetano sem za dobre pol ure postavila v zamrzovalnik. Medtem sem v jogurt umešala sladkor v prahu. Iz limon sem izstisnila sok. V hladni vodi sem namočila liste želatine. Limonin sok sem segrela in vanj umešala namočeno želatino, da se je popolnoma stopila. Nato sem limonin sok in želatino umešala v sladkan jogurt. Nazadnje sem vanj umešala še stepeno sladko smetano. Vse skupaj je počivalo v hladilniku 8 ur.

Kakije sem izdolbla iz olupkov in jih s pomočjo paličnega mešalnika zmiksala v gladko omako, ki sem jo začinila s cimetom.

Jogurtov mousse sem postregla tako, da sem jih s pomočjo dveh žlic oblikovala v nekakšne žličnike. V sredino žličnikov sem vlila še kakijevo omako.


Jogurtova+strnjenka+s+Kakijem_02.jpg

Dragi moji, želim vam srečno in sončno leto 2013!

Poskrbite pa, da se vas bodo dotaknili tudi tile sončni žarki. Ne bo vam žal.

30. 12. 2012|kategorije: brez glutena, sadje, sladica|4 komentarji

4 komentarji

 1. El Clasico 31. 12. 2012 at 8:49 - odgovori

  Srečno 2013 vam in vašim sončkom!

 2. Teta Bina 31. 12. 2012 at 9:34 - odgovori

  Tole zgleda sanjsko. Kot sonce obkroženo z oblaki. Naj bo tudi 2013 magično. Veselim se novih receptov in tvojih zapisov:)

 3. Cinnamon and Thyme 31. 12. 2012 at 10:17 - odgovori

  Hvala za tole lepo sonce :). Naj tudi vas greje, boža in varuje v prihajajočem letu :). Srečno, draga Špela!

 4. Vladuška 2. 1. 2013 at 8:04 - odgovori

  Super si tole naredila in zapisala. Hvala za voščilo in tudi vam želim eno krasno leto, polno lepih trenutkov. In če je bilo 2012 čudovito, naj bo 2013
  še bolj.

Napišite komentar

Culinary journey by me