Polnjena+bedra_3.jpg

Takoj, ko sem kupila knjigo Kuhinja za prave moške, sem si označila nekaj receptov jedi, ki bi jih želela sprobati. Tale polnjena piščančja bedra so bila zagotovo med njimi. Prvič zato, ker imam rada to sočno meso in še posebej, če je pripravljeno nekoliko drugače, drugič pa zato, ker me je pritegnil barvni kontrast jedi. Je pa res, da priprava jedi vzame nekoliko več časa kot če bi samo bedra položil na pekač in potisnil v pečico, zato sem čakala na dan, ki bo namenjen prav pripravi tej jedi. Naš korenjak obožuje bedra in ker je praznoval rojstni dan, sem mu jih želela pripraviti na poseben način by Napo. Ugotovila sem, da kljub temu,. da je jed izjemno okusna, imajo otroci raje tisto, na kar so navajeni. Že takoj na začetku ga je zmotilo to, da v bedrah ni bilo kosti: “Raje bi jo prijel v roke!” Otročki naši!

Polnjena+bedra_2.jpg


SESTAVINE:

 • 2 celi razkoščičeni piščančji bedri
 • polovica pečenice
 • 1 rumenjak
 • moško pest olupljenih pistacij
 • 200 g na tanko narezane dimljene slanine (jaz sem uporabila le 100 g pancete)
 • 1 dl belega vina
 • 1 dl piščančje osnove (če je nimaš, jo naredi: na rjavo popeci kosti, ki si jih pobral iz nog, dodaj sesekljan korenček, pol pora, lovorov list, kakšen kos zelene in kakšno vejico peteršilja, zalij z vodo, soli in pokuhavaj tričetrt ure)
 • par vejic timijana
 • pest peteršiljevih listov
 • oljčno olje
 • sol in poper

PRIPRAVA:

Kosti z bedrc mi je odstranil že mesar, tako da sem imela že lepo pripravljena 2 kosa mesa, iz katerih sem naredila dve roladi. Za nadev sem zmešala meso iz pečenice (ovoj sem zavrgla), rumenjak, pistacije, timijan, peteršilj, sol in poper. Nadev sem razporedila po obeh kosih mesa (koža je bila spodaj) in meso zavila v rolado. Na alufolijo sem kanila nekaj kapljic oljčnega olja, solila in poprala in nanjo položila nekaj rezin pancete, nanjo pa rolado ter jo tesno zavila kot bonbonček. Enako sem naredila z drugo.

Obe roladi sem kuhala v rahlo brbotajoči vodi dvajset minut. Potem sem ju ohladila, dodatno še v hladilnku. Ko sem ju vzela iz hladilnika, sem odstranila alufolijo in roladi z vseh strani popekla na oljčnem olju.

Ko sta bili lepo zapečeni z vseh strani, sem ju položila na leseno desko in se lotila omake. V ponev, kjer sta se pekli, sem prilila vino, ga pokuhala, dodala piščančjo osnovo in vse skupaj povrela na polovico. Rolado sem narezala na poševne rezine, jo prelila z omako, zraven pa postregla zelenjavni pire (krompir, korenje, bučke, česen in maslo).


Polnjena+bedra_1.jpg

Moram priznati, da je tole genialna ideja, kako piščančje bedro ponuditi na drugačen način. Pa tudi na pogled je nekaj posebnega, drugačnega. Omaka z zelenjavnim pirejem pa bi lahkjo bila kar se mene tiče samostojna jed;-)