Borovni%C4%8Dev+sladoled_02.jpg

Letos je z borovnicami bolj slabo. Pravijo, da so v času cvetenja pomrznile. Kakšna škoda! Nekaj pa se mi jih je kljub vsemu uspelo priboriti – brez borovničevega džema v zimo ne gremo. Na varnem je tako že nekaj kozarcev te dobrote, ki nam pozimi popestrijo kakšen jogurt ali pa kruh, namazan s kislo smetano in tem nebeško dobrim temnim namazom. Nekaj jih je še ostalo, tako da sem lahko enkrat naredila tudi sladoled in borovničev zavitek – borovnice na kvadrat. Sladoled je enostavno pripraviti in zanj ne potrebujete niti 5 minut dela – okus pa je pravi.

Borovni%C4%8Dev+sladoled_01.jpg


SESTAVINE:

  • 400 g borovnic
  • 1 dl smetane
  • 3 žlice sladkorja

PRIPRAVA:
Vse sestavine sem zmlela v gladko maso in jo dala za pol ure v avtomat za pripravo sladoleda. Po pol ure je bila zmes kremasta, a še vedno premalo namrznjena za delanje kepic, zato je romala v zamrzovalnik še za dodatne pol ure. Tisti, ki imate radi tekoč sladoled bi ga lahko sicer že takoj jedli, a meni je ljubši tisti, malo bolj zamrznjen, ki se ne stopi prehitro.


Borovni%C4%8Dev+sladoled_03.jpg

Seveda je odveč dodati, da takšnega borovničevega sladoleda ne dobiš nikjer, kjer ga prodajajo po dober evro zvrhano kepico. To je pravi borovničev okus, s povsem naravnimi sestavinami.

Upam, da še pade kakšen dodatni kilogram – pa ne na meni, borovnic sem mislila;-) Poznate koga, ki jih nabira in prodaja? Letos?