Pečen piščanec z limono, timijanom in česnom

Doma%25C4%258Da+pe%25C4%258Dena+kura+z+limono+in+timijanom_03.jpg

Fantastično kosilo, brez umazane posode, brez prižganega štedilnika, brez velikega vložka – sploh časovnega. Rezultat pa –  pravljica. Še posebej, če imate možnost kje dobiti domačega piščanca kot je bil tale moj. Domači piščanci imajo namreč bolj čvrsto meso in so veliko bolj okusni. Priporočam, da vsaj enkrat okusite razliko. A tudi sicer je tale recept odličen za prav vsakega piščeta – tudi ptujskega.

 

SESTAVINE:

 • 1 piščanec, razrezan na kose
 • 2 limoni
 • nekaj vejic timijana
 • glava česna
 • oljčno olje
 • sol
 • 1 kg mini mladega krompirja (po želji)

PRIPRAVA:

Pekač sem na rahlo pokapljala z oljčnim oljem in nanj najprej naložila neolupljene mini mlade krompirčke. Ta del lahko izpustite, a krompir ima zaradi piščenčjega soka odličen okus. Na krompir sem naložila kose piščanca, ki sem ga dobro solila. Med kose piščanca sem naložila neolupljene stroke česna in na četrtine narezane kose limone ter vejice timijana. Vse skupaj sem pekla v pečici, segreti na 200 °C približno 1 uro.

 

Doma%25C4%258Da+pe%25C4%258Dena+kura+z+limono+in+timijanom_01.jpg

Ne morem vam opisati, kako okusna, sočna in aromatična je bila tale pojedina. Krasna! Zdaj bomo verjetno nekaj časa piščanca jedli na ta način, tako da verjetno kakšnega novega recepta iz te vrste mesa nekaj časa ne bo;-)

Doma%25C4%258Da+pe%25C4%258Dena+kura+z+limono+in+timijanom_02.jpg

Še namig za zelenjavno prilogo: sladkorni grah, dušen na maslu – čista zmaga! O, kako nam je lepo, ko se takole razvajamo. Pa vi? Se tudi vi znate razvajati z dobro hrano? Si privoščite dobra, kakovostna živila ali vam izvor živil ni pomemben?

5 komentarjev

 1. Tamaras Blend 28. 6. 2012 at 11:52 - odgovori

  Jaz imam tudi najraje piščanca iz pečice, z raznimi začimbami. Enostavno in res okusno.

 2. with passion by kras 28. 6. 2012 at 13:31 - odgovori

  Super! Ponavadi so pri nas na jedilniku piščančja prsa ali popečene perutničke. Nekaj dni nazaj sem kupila bedrca in ker jih nisem porabila tisti dan, so šla v zmrzovalno skrinjo. Te dni bodo romala v pečico na krompirjevi posteljici, z rezinami limone, česnom in timijanom, ki ga obožujem (naberem ga v naravi, pa tudi doma ga imam).
  Verjamem, da je z domačim piščancem dooosti boljše.

 3. Vladuška 29. 6. 2012 at 8:16 - odgovori

  Njami, njami. Imam to srečo, da dobro vem kakšna je razlika med domačim in kupljenim piščancem in tole verjamem, da je dobro že samo na sebi, z domačim piščancem pa še toliko bolj.

 4. Julie 29. 6. 2012 at 19:18 - odgovori

  Uh, piščanec je domač velikokrat, še dobro 🙂 Tole izgleda zelo okusno in ne vem, če ne bom kar jutri ukradla tale recept…Zraven pa domač bio krompir, domač fižolček in domača solatka. Damo dosti na domače da 🙂

 5. Tadeja 2. 7. 2012 at 9:40 - odgovori

  Piletina sa sokom limuna znam da je jako ukusna, ja sam radila i svinjetinu i nama je super, pogotovo kad se još i krumpirići u tom soku ispeku. Još je bolje, ako dodaš i malo meda. 🙂
  Uglavnom, taman se bliži vrijeme gableca, a ja gladna, a ovi tvoji piščanci mi se smiješe, a ja nemrem do njih!
  UHHHHH! 🙂

Napišite komentar

Culinary journey by me