Namaz iz dimljene postrvi

Namaz+z+dimljeno+postrv_01.jpg

Tale namaz je pripravljen v par minutah in sestavine zanj imamo lahko vedno pri roki. Otroka ga obožujeta in sta povsem zadovoljna, ko jima v trgovini ob polici z raznimi Rio mare patteji, ob katerih se jima pocedijo sline povem, da bom naredila jaz še boljši namaz. Takoj je konec prigovarjanja: “Mami,a kupiš tole iz reklame?” Prerpičana sem, da je domač namaz bistevno bolj okusen, vsekakor pa bistveno bolj zdrav.

Namaz+z+dimljeno+postrv_02.jpg


SESTAVINE:

 • 300 g fileja dimljene postrvi
 • 150 g namaza iz svežega sira ala Philadelphiia
 • 3 žlice kisle smetane
 • 1 žlička dijonske gorčice

PRIPRAVA:

File ribe sem nadrobila na manjše kose in jih skupaj s kislo smetano ter s pomočjo paličnjaka spirirala v gladko maso. Jaz rada pustim še kakšen košček ribe, da je vse skupaj videti še bolj pristno. Potem se umešala še namaz iz svežega sira in gorčico. Soli niti ni bilo potrebno dodajati. To je vse. Večerja je lahko na mizi v 5 minutah.


Namaz+z+dimljeno+postrv_03.jpg

Če tole ni tako enostavno, da se ne izplača kupovati industrijskih namazov, potem pa res ne vem, kaj je. Ste ga že poskusili? Morda pa kakšnega tuninega?

7 komentarjev

 1. DB 14. 6. 2012 at 7:15 - odgovori

  Namaza iz dimljene postrvi še nisem delal, sem pa ga delal iz dimjene skuše, tako, da je verjetno nekaj podobnega. Bazilika pa mora biti na slikcah, ;).

 2. Cinnamon and Thyme 14. 6. 2012 at 7:56 - odgovori

  Mmm, kako dobro :). NIsem ga še delala, vsaj ne iz dimljene postrvi, ponavadi delam tuninega ali pa lososovega:).

 3. Vladuška 14. 6. 2012 at 16:12 - odgovori

  Zelo rada imam ribje namaze in večkrat si jih naredim. Vsekakor se strinjam, da so ti domači veliko boljši.

 4. studio13 14. 6. 2012 at 18:31 - odgovori

  Mmmm res izgleda slastni in prepričana sem da je veliko boljše od rio mare namaza. Zelo rada imam namaze in občasno kakega neredim, delala sem tudi že z tuno z lososom in dimljeno postrvjo pa še ne. Vsekakor bom poskusila 🙂

 5. Avena 15. 6. 2012 at 20:21 - odgovori

  Mmmm, to moram probat. Tudi jaz imam rada home made namaze, ampak z dimljeno postrvijo ga še nisem delala. Vedno tuna, losos ali sardine. Pa iz pečenih sardel je tudi dober. Evo, postrv je že na nakupovalnem seznamu;)

 6. maja 10. 1. 2013 at 15:53 - odgovori

  Pozdravljena,
  imam eno vprašanje kje se kupi fileje dimljene postrvi ali jih moraš še toplotno kako obdelati ampak predvidevam da ne ker nič ne piše v receptu:).bi pa sprobala danes za večerjo:).hvala.maja

 7. Gourmet forever 10. 1. 2013 at 16:13 - odgovori

  Maja, dimljeno postrv lahko kupiš v bolje založenih trgovinah. V hladilnikih imajo vakuumsko pakirano in je ni potrebno toplotno obdelati.

Napišite komentar

Culinary journey by me