Rezanci+s+%C5%A1kampi_01.jpg

Kako smo zadnje čase vsi lačni, ko pridemo iz službe in ko končamo z vsemi popoldanskimi obveznostmi: nogomet, odbojka eden, odbojka drugi, glasbena eden, glasbena drugi, orkester, planinci, tekme, rojstni dnevi, trgovina, roditeljski sestanki, govorilne ure, nastopi… Še dobro, da smo dobro organizirani, da nam uspe vse to uskladiti – celo takrat, kadar je eden od naju na službeni poti ali kakšnih sestankih.

In ko pridemo domov utrujeni, lačni, je dobro, da zna mama nekaj na hitro skupaj zmetati in po možnosti nekaj takšnega, kar je všeč vsem – sicer sem takoj obsojena na najmanj dva različna menija, kar pa spet terja svoj čas. In tole je ena takšnih jedi, ki se jo otroka vedno razveselita, midva se pa tudi ne pritožujeva. Celo jaz sem zase odkrila rezance brez glutena, ki so okusni, nimajo čudnega vonja po kemikalijah in so samo iz koruzne moke. Pa še hitro je pripravljeno.

SESTAVINE:

  • 300 g kozic
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice smetane
  • parmezan
  • oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA:

Najprej pristavim vodo za testenine. V našem primeru sta to dve ločeni posodi, saj se v eni kuhajo navadni, v drugi pa brezglutenski rezanci. Potem v kozici na malo olja na hitro posteklenim čebulo, česen, dodam na četrtine narezane paradižnike in jih nekoliko podušim. Po nekaj minutah dodam še kozice (če imate zamrznjene priporočam, da jih predhodno odtalite, da se izloči vsa tista tekočina), solim in popram ter vse skupaj na blagem ognju kuham še dobrih 5 minut. Vrelo vodo solim in dam kuhati testenine po navodilih proizvajalca. Ko so kuhane al dente, jih odcedim in takoj zamešam v omako, ki sem ji pred tem dodala še malo smetane, ki se odlično poda k paradižnikom in rakcem. Počakam kakšno minutko, da testenine vpijejo še nekoliko omake in tako postanejo še okusnejše. Ko jih nadevam na krožnike, jih potresem še z naribanim parmezanom.

Ko tole pišem, ni niti približno čas za hranjenje, pa sem kljub vsemu postala zelo lačna;-)

Kaj pa vi pripravite za kosilo, večerjo ali kočerjo čez teden, kadar ni veliko časa za usvarjanje?