Testenine s kozicami in češnjevimi paradižniki

Rezanci+s+%C5%A1kampi_01.jpg

Kako smo zadnje čase vsi lačni, ko pridemo iz službe in ko končamo z vsemi popoldanskimi obveznostmi: nogomet, odbojka eden, odbojka drugi, glasbena eden, glasbena drugi, orkester, planinci, tekme, rojstni dnevi, trgovina, roditeljski sestanki, govorilne ure, nastopi… Še dobro, da smo dobro organizirani, da nam uspe vse to uskladiti – celo takrat, kadar je eden od naju na službeni poti ali kakšnih sestankih.

In ko pridemo domov utrujeni, lačni, je dobro, da zna mama nekaj na hitro skupaj zmetati in po možnosti nekaj takšnega, kar je všeč vsem – sicer sem takoj obsojena na najmanj dva različna menija, kar pa spet terja svoj čas. In tole je ena takšnih jedi, ki se jo otroka vedno razveselita, midva se pa tudi ne pritožujeva. Celo jaz sem zase odkrila rezance brez glutena, ki so okusni, nimajo čudnega vonja po kemikalijah in so samo iz koruzne moke. Pa še hitro je pripravljeno.

SESTAVINE:

 • 300 g kozic
 • 200 g češnjevega paradižnika
 • 1 čebula
 • 2 stroka česna
 • 3 žlice smetane
 • parmezan
 • oljčno olje
 • sol in poper

PRIPRAVA:

Najprej pristavim vodo za testenine. V našem primeru sta to dve ločeni posodi, saj se v eni kuhajo navadni, v drugi pa brezglutenski rezanci. Potem v kozici na malo olja na hitro posteklenim čebulo, česen, dodam na četrtine narezane paradižnike in jih nekoliko podušim. Po nekaj minutah dodam še kozice (če imate zamrznjene priporočam, da jih predhodno odtalite, da se izloči vsa tista tekočina), solim in popram ter vse skupaj na blagem ognju kuham še dobrih 5 minut. Vrelo vodo solim in dam kuhati testenine po navodilih proizvajalca. Ko so kuhane al dente, jih odcedim in takoj zamešam v omako, ki sem ji pred tem dodala še malo smetane, ki se odlično poda k paradižnikom in rakcem. Počakam kakšno minutko, da testenine vpijejo še nekoliko omake in tako postanejo še okusnejše. Ko jih nadevam na krožnike, jih potresem še z naribanim parmezanom.

Ko tole pišem, ni niti približno čas za hranjenje, pa sem kljub vsemu postala zelo lačna;-)

Kaj pa vi pripravite za kosilo, večerjo ali kočerjo čez teden, kadar ni veliko časa za usvarjanje?

6 komentarjev

 1. Avena 16. 5. 2012 at 21:15 - odgovori

  Slastno! Tudi pri nas spoštujemo testenine na vse načine. Vedno z brezmesnimi polivkami. Včasih sem tudi jaz pristavljala dve posodi in kuhala ločeno, zdaj pa večinoma prilagajam sebi, torej koruzne, ajdove in riževe testenine. Kar se tiče okusnosti jaz prisegam na Venezziano v vseh oblikah. Mi zaupaš, o kateri znamki pišeš ti?

 2. Gourmet forever 16. 5. 2012 at 21:27 - odgovori

  Hvala! Meni so všeč Molino di Ferro – kupujem jih pri najboljšem sosedu;-)

 3. a n a 17. 5. 2012 at 7:06 - odgovori

  Jaz v časovnih stiskah skoraj vedno pripravim testenine. Radi imamo čisto preproste, s češnjevim in posušenimi paradižniki, z dosti bazilike in parmezana. Ali pa take z mozarello in črnimi olivami. Tudi s kozicami so nam všeč. Pašta je zakon! 🙂 lp

 4. Nathy 17. 5. 2012 at 7:14 - odgovori

  Tole se bere zelo okusno, njami ; p. Pri nas namesto parmezana potrosimo na koncu baziliko. Sicer pa mislim, da so testenine pri večini od nas (zaposlenih) najpogosteje na jedilniku. No, pri nas se tudi riž pojavi dokaj pogosto, saj je prav tako lahko hitro pripravljen na različne načine.

  Hvala za recepte…res so sijajni.

  Lep in nasmejan dan 😉

 5. Vladuška 17. 5. 2012 at 11:20 - odgovori

  Všeč mi je ta recept, ker je hitro, ampak vseeno nekaj posebnega.

 6. HRANDICA 19. 5. 2012 at 20:30 - odgovori

  A tako hitro to gre? Kozic še nisem pripravljala. Mogoče pa v teh prihajajočih mesecih poskusim.

Napišite komentar

Culinary journey by me