Ravioli+z+radi%C4%8Dem_1.jpg

O doma narejenih raviolih sem že pisala. Takrat sem delala raviole s pikantno pečeno bučo, ricotto, kozjim sirom in pinjolami. In pri raviolih je super ravno to, da lahko narediš vsakič popolnoma drugačno jed, četudi je osnova enaka in gre v vsakem primeru za testenine, a okusi so lahko kot noč in dan.

Torej, testo sem naredila popolnoma enako kot takrat, nadev pa sem naredila čisto po mojem okusu.

Ravioli+z+radi%C4%8Dem_kola%C5%BE.jpg


SESTAVINE ZA NADEV

  • 2 treviška radiča
  • 3 stroke česna
  • velika pest naribanega parmezana
  • oljčno olje
  • nekaj posušenih paradižnikov iz olja
  • 50 g suho praženih pinjol
  • sol in poper

PRIPRAVA

Treviški radič sem oprala, narezala na manjše lističe – kot če bi delala solato, ga položila na pekač in po njem potresla na tanke lističe narezan česen, sol, poper in oljčno olje. Radič sem pekla v pečici približno 15 minut – toliko, da je “ovenel” in se rahlo obarval. Vmes sem ga enkrat ali dvakrat premešala. Nato sem ga nekoliko ohladila, mu primešala nariban parmezan, narezan paradižnik in pinjole. Iz nadeva sem oblikovala kupčke, ki sem jih polagala na razvaljano testo. Oblikovanje raviolov pa je bilo enako kot pri bučnih.


Ravioli+z+radi%C4%8Dem_4.jpg

Ravioli+z+radi%C4%8Dem_6.jpg

Tu se dobro vidi tudi brezglutenska različica – rumene testenine iz koruzne moke, ki pa so bistveno manj voljne kot tiste iz pšenične.

Ravioli+z+radi%C4%8Dem_3.jpg

Raviole sem kuhala v slanem kropu približno 4 minute, nato pa sem jih odcedila in prelila samo s stoplenim maslom, v katerm sem popekla nekaj svežih začimbnic, predvsem žajbelj in potresla še z nekaj pinjolami in parmezanom. Vsaka omaka bi v tem primeru preveč prekrila odličen okus rahlo grenkega radiča, sladkastega paradižnika in pikantnega parmezana z oreščkastimi pinjolami.

Ravioli+z+radi%C4%8Dem_2.jpg

Takšni dnevi so kot nalašč za izdelavo domačih testenin, kruha ali pa česa podobnega,  saj se v tako mrzlem in vetrovnem vremenu raje držimo doma in pripravimo kaj okusnega.

Še opomnik: ta vikend imate še čas, da pri meni poiščete recept, ki bi vam tekmil, pripravite jed in jo pofotkate ter se potegujete za privlačno nagrado. Ste pozabili na izziv? Časa imate še do 7. februarja!