Krompirjeva+zlo%25C5%25BEenka_04.jpg

Preproste sestavine zložene v prefinjen millefoglie – odlična ideja za vsakdanje živilo, zapakirano v praznično obliko. Kot bi preprosto darilo ovili v prečudovit ovijalni papir, ga okrasili z dovršenimi trakci in potresli s prazničnimi bleščicami.

Krompirjeva+zlo%25C5%25BEenka_01.jpg


SESTAVINE

  • 1 kg krompirja
  • 3 večje čebule
  • vejica peteršilja
  • maslo
  • oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA

Krompir sem olupila in naribala na tanke rezine. Dobro sem ga oprala, da bi iz njega izprala kar največ škroba. Nato sem ga odcedila in dobro osušila. Ta čas sem olupljeno čebulo narezala na tanke rezine in jih podušila na žlici oljčnega olja in žlici masla. Rahlo sem jo solila in poprala. Dušila sem jo približno 15 minut.

S pomočjo modelčka za terine sem na rahlo naoljen pekač izmenjaje zlagala rezine krompirja, ki sem jih solila in premazala s stopljenim maslom ter nanje položila nekaj dušene čebule in rožmarina. Tako sem nalagala plast za plastjo, dokler nisem dobila približno 7 cm visokega stolpiča.

 

Krompirjeva+zlo%25C5%25BEenka_02.jpg

Krompirjeva+zlo%25C5%25BEenka_03.jpg

Modelčke sem previdno odstranila in stolpiče pekla v pečici, segreti na 180 ° C približno 45 minut. Seveda bi lahko millefoglie naredila tudi brez modelčkov, a glede na to, da so relativno nova pridobitev, sem jih morala preizkusiti.

Krompirjeva+zlo%25C5%25BEenka_05.jpg

Postregla sem jih skupaj s telečjo pečenko in zelenjavnimi prilogami. Morda bo ideja komu prav prišla pri pripravi silvestrskega jedilnika. Jaz našega še sestavljam. Lahko pa vam zaupam, da bo hladni bife z imenom Okusi sveta v slovenski preobleki ali Culinary journey by me;-)

Pa vi? Že veste, kateri okusi vas bodo popeljali v 2012?