Limonina+krema+z+malilnim+sladoledom_1.jpg

Ko si želiš pripraviti nekaj sladkega za po kosilu, pa nimaš na razpolago ne časa, ne posebej veliko sestavin, s katerimi bi lahko delal sladke umetnine, je tole prava stvar. Lahko narediš samo limetino kremo, ki je lahko celo namesto iz limet kar iz limon. To je res neverjetno preprosta reč, ostra in bogatega okusa. Z malo dosežemo veliko.

Zanjo potrebuješ samo 3 dl sladke smetane, 75 g sladkorja in sok 2 limet. V manjhno kozico sem dala smetano in sladkor, pristavila na štedilnik in zavrela. Smetana je na blagem ognju vrela kakšne 3 minute, nato sem kozico odstavila. V smetano sem umešala sok limet in temeljito mešala, saj se je smetana že začela strjevati. Kremo sem nekoliko ohladila, nato pa nalila v majhne skodelice in jo dala za 3 ure v hladilnik.

Poleg kreme sem postregla še malinin sladoled, ki ga je ravnotako zelo preprosto pripraviti v par minutkah. Za pikico na i sem spekla še lešnikov biskvit, ki je bil prava protiutež že tako skladnima kremastima okusoma. Posebej sem penasto stepla 4 rumenjake z nekaj sladkorja (kakšnih 100 g), dodala 6 žlic praženih mletih lešnikov, vse kupaj premešala, nato pa previdno umešala še sneg 4 beljakov. Testo sem prelila na peki papir kot bi pekla rolado in ga pekla dobrih 15 minut pri 200 ° C. Ohlajenega sem narezala na rezine in postregla h kremici in sladoledu.

Limonina+krema+z+malilnim+sladoledom_2.jpg

Noro dobra kombinacija, ki jo zlahka pripravi vsakdo. Tudi če nima veliko časa.