Solata iz mlade špinače, svežega graha in feta sira

solata_grah_%25C5%25A1pina%25C4%258Da_feta_3.jpg

Špinača varuje vse telesne sluznice, pospešuje presnovo ogljikovih hidratov, pomirja živčevje in krepi možgane, skrbi za lepo kožo, lase in nohte, dviguje količino sladkorja v krvi, preganja utrujenost in brezvoljnost, skrbi za dobro razpoloženje, pomaga pri delovanju mišic in srca, krepi imunski sistem, pospešuje nastajanje kosti in krepi zobe, pomaga pri nastajanju krvi in izbolšuje celično dihanje, odstranjuje odvečno vodo iz telesa in pomaga pri hujšanju, odpravlja lenost črevesja in zaprtost. Posebej zdrava je surova.

solata_grah_%25C5%25A1pina%25C4%258Da_feta_2.jpg

Tale solata je mega, če dobite res mlade in zdrave špinačne liste. Špinačo sem dobro oprala in osušila. V posodo sem dodala še dve pesti svežega graha (lahko ga na hitro tudi zblanširate) in vse skupaj prelila s polivko iz petih žlic oljčnjega olja, dveh žlic limoninega soka, žličke soli in žličke mletega črnega popra. Počez sem nadrobila še feta sir.

solata_grah_%25C5%25A1pina%25C4%258Da_feta_1.jpg

Okusno in zdravo poletno kosilo. Kaj pa vam paše jesti v teh vročih dneh?

2 komentarja

  1. HRANDICA 18. 7. 2011 at 9:17 - odgovori

    O tale tvoj blogec je pa prav omamen. Lepe slikice in videt še boljša hrana.
    Hvala za komentar na blogu, ki je zbudil mojo radovednost. Kontaktiraj me na mail. Tvojega maila nisem nikjer zasledila.
    Pozdravček.

  2. Gourmet forever 19. 7. 2011 at 7:48 - odgovori

    Hvala, Hrandica. Se ti oglasim;-)

Napišite komentar

Culinary journey by me