Crispy baked marinated potatoes

krompir_noble_pig_2.jpg

Place potatoes in salted water and bring to a boil; cook until fork tender. 

Place the cooked potatoes on a baking sheet and press down gently on each potato with a potato masher.

Brush the top of each potato with olive oil…be generous.  Season well with salt, pepper and rosemary.  Place in the oven for 25 minutes until browned and crispy.  Remove from oven and brush well with cider vinegar and some olice oil.  Taste and add more vinegar or salt accordingly.

Zdaj, ko je čas mladega krompirja obstaja nevarnost, da se ga preobjemo ali pa naveličamo. Fino je poskusiti kakšno drugačno različico tega sicer res čudovitega gomolja.

Tule je ena varianta, za katero vam sigurno ne bo žal, da ste jo preizkusili.

Dobro očiščen oz. skrtačen mladi krompir (seveda z olupkom) skuhamo v osoljenem kropu do mehkega. Pri kuhanju pazimo, da krompir vzamemo iz vode ravno takrat, ko je prestopil mejo kuhanega. Preveč kuhan za tale recept ne bo najbolj posrečen.

Krompirčke odcedimo in preložimo na pekač, prekrit s peki papirjem. S pripomočkom za mečkanje krompirja v siceršnji pire, vsakega posebej potisnemo ob pekač – toliko, da se gomolj razpre.

Potem vsakega posebej s čopičem premažemo z oljčnim oljem, posujemo z rožmarinom, poprom in po potrebi še malo dosolimo.

Pečemo ga kakšnih 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko ga vzamemo iz pečice, ga ponovno premažemo – tokrat z mešanico belega balzamičnega kisa in oljčnega olja.

Ne boste obžalovali. Okus, ki bo nadomestil tudi meso.

krompir_noble_pig_2.jpg