Otroška večerja – jajček v hiški

jajca+v+kruhu_1.jpg

Naša princeska obožuje jajca. Na drugi strani pa imamo korenjaka, ki ni največji jajčni fan. In potem imamo še tretjo stran – mamo, ki sicer bolj zaradi vzgojnih prijemov kot pripravljenosti, nerada pripravlja dva večerna menija. Tole se sliši že skoraj kot mission impossible, pa niti ni.

Ko jajček zapakiraš v kruhov okvir, dobiš naziv “mediator”. Volk je sit in koza cela. Toast sem predhodno na hitro opekla in izrezala sredico. Potem sem ga položila na namaščeno ponev in v sredino toasta previdno zlila eno jajce. Popekla z obeh strani, rahlo osolila in jajčni kruhek je gotov. Poleg sta, tokrat oba, z veseljem pohrustala še paradižnikovo solato s papriko in baziliko.

10. 5. 2011|kategorije: jajca, večerja, zajtrk|5 komentarjev

5 komentarjev

 1. Missy 11. 5. 2011 at 12:22 - odgovori

  Živijo, spet jaz z vprašanjem: kako si lahko toast, ki ima že jajce v sredini popekla z obeh strani???

 2. Gourmet forever 11. 5. 2011 at 13:05 - odgovori

  Ko jajček vliješ v sredino toasta, ga nekaj časa pečeš – da malo zakrkne (to je kakšne pol minutke). Potem ga previdno obrneš z lopatko – jaz si pomagam še s kakšno žlico, saj imata rada, da je jajček na sredini še tekoč.
  Hvala za obisk in vprašanje!

 3. vesna 12. 8. 2011 at 19:55 - odgovori

  Evo mi pa temu rečemo jajčke za pridne otroke in jih imajo vsi radi 🙂

  btw – super blog in recepti 🙂

 4. inci 29. 8. 2012 at 11:25 - odgovori

  Spet ena odlična ideja, ki jo bom ukradla in preverila pri svojih 3eh korenjakih (pri nas je pa tako, da sine obožuje beljak, hči pa rumenjak – načeloma ni problema, pač spečem jajčka in razdelim tako kot jima je všeč, ampak iz principa vztrajam, da morata pojest oboje).

 5. Gourmet forever 2. 9. 2012 at 11:33 - odgovori

  Morda jima pa takole "v hiški" bolj tekne;-)

Napišite komentar

Culinary journey by me