bu%25C4%258Dke+s+feto_2.jpg

Tole je spet eno mega odkritje. Kombinacija mladega sira in paradižnikove omake je itak čista zmaga, a tole z bučkami je pa spet nekaj novega.Prej omenjena zmagovalna kombinacija je bila meni odkrita na Korziki, in sicer v obliki kanelonov, polnjenih z njihovim znamenitim mladim sirom in meto, prelitimi s paradižnikovo omako. Kar topila sem se.

Verjetno je odveč pisati, da ko govorimo/pišemo o paradižnikovi omaki, imamo v mislih pravo, domačo omakico, ki se je po možnosti kakšni dve urci medila na rahlem ognju – seveda v družbi čebule, česna in bazilike. Saj ni nič zahtevnega, samo na začetku kuhanja se lotiš omakice, potem je pa do kosila ravno pravšnja. Torej, na oljčno olje dam sesekljano čebulo – katerokoli, ko postekleni dodam sesekljan česen – kar nekaj in ko zadiši po celi hiši, dodam še olupljen (zato seveda prej obarjen) in sesekljan paradižnik. Kadar ni sezona paradižnika, raje kot brezokusnega, uporabim kakovostne pelate. Te vedno nabavim bio od Alnature – imam takoj boljši občutek – kljub pločevinki. Potem omako še solim, dodam še ščepec sladkorja in poper. Od tu naprej gre pa takole: dlje kot se bo omaka cmarila, boljša bo. Tik pred kocem dodam še samo sesekljano baziliko in to je to.

Za bučkin plašček sem na tanko narezala bučke – uporabila sem kar lupilec za krompir. Trakove sem na hitro zblanširala v slanem kropu, jih odcedila, prelila s hladno vodo in dobro osušila. Na ravno površino sem položila po tri trakce tako, da so se po eni strani malo prekrivali – da bodo Feti nudili boljšo zaščito – za kaj pa so plaščki 😉

Potem sem na trakove položila pravokotni kos sira in ga s trakci zavila. To sem delala toliko časa, da sem porabila ves sir. Bučk mi je še malo ostalo, a kasneje niso šle v nič. Videti je bilo prav elegantno.

bu%25C4%258Dke+s+feto_1.jpg

Zvitke sem položila v pekač, jih rahlo pokapala z oljčnim oljem in za 10 minut dala v pečico. Ko so bili pečeni oz. bolje rečeno ogreti za zlitje okusov, sem jih položila na paradižnikovo omako. Bučke, ki so ostale, ker je prej zmanjkalo sira, pa sem na koncu uporabila za pomazanje omake, ki je ostala. Njmami!!!

bu%25C4%258Dke+s+feto_3.jpg