cok-penica3

Obožujem recepte sladic, pri katerih ni potrebno uporabiti moke, tako da se lahko sladkam tudi jaz. Saj ne, da si sama ne bi kdaj zaželela hrustljavega domačega štrudla, z največjim veseljem bi zagriznila vanj, a sem kar disciplinirana.

Zato pa je toliko slajše narediti nekaj, kar lahko poskusim tudi jaz. Seveda mi godi, da poslušam mljaskanje drugih, a rada se o okusu izdelka prepričam še sama.

Tole je ena izjemna kavna sladica brez pečenja, pri kateri za rahlost pene ni potrebno uporabiti jajc, ampak zato poskrbi mascarpone. Poleg tega mi tudi niso všeč zadeve, v katerih jajca niso termično obdelana.

100 g temne čokolade (85 % kakava) nalomiš in stopiš nad vodno kopeljo. Penasto stepeš 125 g mascarponeja z dvema žlicama rjavega sladkorja. Dodaš  4 velike žlice močnega espressa in stopljeno čokolado. V drugi skledi pa stepeš 1,5 dl sladke smetane v rahlo, ne povsem čvrsto kremo. Smetano umešaš v čokoladno mešanico in naložiš v štiri skodelice za kapučino ter daš čez noč (lahko pa tudi samo za nekaj ur) v hladilnik.

Preden postrežeš, lahko dodaš še malo stepene sladke smetane ali pa samo posuješ z naribano čokolado.

cok-penica2

Prav posebej pa paše v dvoje – ko se vse umiri…

cok-penica1

Kakšne so pa vaše pregrehe?