kitajski+zavitki_2.jpg

Obožujem jih – še posebej, če si jih naročim v kakšni azijski restavraciji – tako da vonja po cvrtju ni drugje kot v tuji kuhinji. A vsake toliko časa, se pa vendar odločim in jih pripravim doma. Posebej zato, ker pri nas lahko zunaj največkrat dobiš le kvazi spomladanske zvitke, iz našega vlečenega testa. Pravi azijski zvitki pa so narejeni iz testa iz riževe moke.

Nadev je lahko poljuben – karkoli imam doma, karkoli mi zadiši: lahko mesni, mesnozelenjavni, zelenjavni ali pa morsko mesni. Tokrat sem se odločila samo za zelenjavo. Na tanke, kot mini vžigalice široke rezine sem narezala korenje, kitajsko zelje in por ter česen. Zelenjavo sem solila.

V slan krop sem za sekundo ali dve položila en krog riževega papirja ali pa testa če hočete, ga položila na vlažno krpo in na en konec položila malo vsake zelenjave, nato pa zavitek zvila kot nekakšen kanelon. Riževo testo postane po namakanju kmalu lepljivo, tako da se zavitek sam od sebe sprime. Če se že enkrat cvre in smradi, jih je treba narediti za najest, zato sem porabila celoten paket riževega testa in tako dobila približno 30 zvitkov.

Ko so bili vsi pripravljeni v vrsti, sem jih ocvrla v vročem olju, sončničnem, biološko pridelanem – za boljši feeling. Zvitki so bili hrustljavi in slastni. Poleg je obvezna sladka čilijeva pomaka.

kitajski+zavutki_1.jpg